Τσαπανίδου: «Τρία αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Διακομματική Επιτροπή για πλουραλισμό και διαφάνεια»
Η Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να διεξαχθούν δύο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια: «Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σκοπεύει να καταθέσει την Δευτέρα 24 Απριλίου στη Διακομματική Επιτροπή, αναφορικά με την «ισότιμη» εκπρόσωπηση των κομμάτων στα ΜΜΕ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανακοίνωσε η Πόπη Τσαπανίδου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, πλουραλισμός και ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης».
Και προσέθεσε πως «σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει αύριο τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή:
»Πρώτον, να διεξαχθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
»Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
»Τρίτον, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους, αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».
Για «ασυδοσία» μίλησε ο Τσίπρας
Το θέμα αυτό έθιξε χθες, Σάβββατο, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στο ΕΣΡ, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η «ασυδοσία» και να υπάρξει ισότιμη παρουσία των κομμάτων μέχρι τις εκλογές:
«Απευθύνομαι στο ΕΣΡ, πρέπει να τελειώσει η ασυδοσία και θέλω να ζητήσω εκπροσώπηση όλων των κομμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.
- Λάρισα: Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά την καταγγελία της αδελφής του ότι την απείλησε
- Oι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal του Παναθηναϊκού με τον Χέιζ-Ντέιβις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Πότε παίρνει εξιτήριο – γιατί έχει προστασία έξω από το δωμάτιο του
- Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα τρία άτομα για τη δολοφονία 40χρονου
- Πόλο: Τη Δευτέρα η κλήρωση του Ολυμπιακού
- Live: Ένταση με το καλημέρα στη Βουλή για τις ΣΣΕ στη σκιά των αποκαλύψεων για Παναγόπουλο
- Τσικνοπέμπτη χωρίς delivery: Απεργία στην efood
- Βουλή: Τροπολογία για τις Συλλογικές Συμβάσεις κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Τι αναφέρει για τη διαιτησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442