Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πέντε πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψει σόλο μια γυναίκα

Οι πέντε πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψει σόλο μια γυναίκα

Παρά την αυξανόμενη τάση στα σόλο ταξίδια, οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν ταξιδεύουν μόνες στο εξωτερικό. Αλλά ορισμένες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης όσον αφορά την ασφάλεια και την ισότητα.

Τα ταξίδια «πάγωσαν» για τα καλά κατά τη διάρκεια των περιορισμών και του lockdown στην πανδημία του κοροναϊού.

Αφότου ήρθησαν τα μέτρα το ενδιαφέρον για σόλο ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως, ειδικά μεταξύ των γυναικών, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του ταξιδιωτικού δικτύου Virtuoso, η μεγαλύτερη αύξηση στα σόλο ταξίδια το 2022 προήλθε από γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω. Ενώ αντιπροσώπευαν μόνο το 4% των σόλο ταξιδιωτών το 2019, αποτελούσαν το 18% αυτών το 2022.

Έρευνα του BBC με βάση στοιχεία από τον Δείκτη Ειρήνης και Ασφάλειας των Γυναικών του Πανεπιστημίου Georgetown (WPS), την έκθεση Global Gender Gap του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης Global Peace Index (PGP) και τις μαρτυρίες γυναικών που έχουν ταξιδέψει μόνες τους, αναφέρει πέντε χώρες που είναι ασφαλείς για τις γυναίκες.

Η λίστα με τις χώρες:

Σλοβενία

Κατατάσσεται στην κορυφή του δείκτη WPS για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Σλοβενία ​​έχει κάνει μεγάλα βήματα στην αντίληψη για την ασφάλεια των γυναικών τα τελευταία χρόνια, με το 85% των γυναικών να αισθάνονται ασφαλείς εδώ, σύμφωνα με τον δείκτη.

Συνιστά στους επισκέπτες να σταματήσουν στον τυρκουάζ ποταμό Soča, ο οποίος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χώρας κοντά στα ιταλικά σύνορα και ήταν τόπος γυρισμάτων για τα Chronicles of Narnia. Ενώ οι πεζοπόροι μπορούν να απολαύσουν ήρεμους περιπάτους κατά μήκος του νερού, ακόμη και εκείνοι που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο μπορούν να περπατήσουν για να εξερευνήσουν τις ψηλές κρεμαστές γέφυρες πεζών πάνω από το ποτάμι.

Ρουάντα

Με το 55% του κοινοβουλίου της να αποτελείται από γυναίκες εκπροσώπους, η Ρουάντα κατατάσσεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για την ισότητα των φύλων στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το WPS.

Κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση στην αντίληψη του δείκτη για την ασφάλεια της κοινότητας και κατατάσσεται έκτη στον κόσμο στον δείκτη Global Gender Gap , ο οποίος μετρά πόσο δίκαιη είναι μια χώρα όσον αφορά τα οικονομικά, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την πολιτική συμμετοχή.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με τις υψηλότερες βαθμολογίες στο WPS στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για τη σχολική εκπαίδευση και την οικονομική ένταξη των γυναικών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να είναι πρωτοπόροι στην ισότητα των φύλων στην περιοχή και πρόσφατα πέτυχαν την ισότητα των φύλων στο κοινοβούλιο τους.

Κατατάσσεται επίσης στην υψηλότερη από όλες τις χώρες στον δείκτη στην κατηγορία της κοινοτικής ασφάλειας, με το 98,5% των γυναικών ηλικίας 15 ετών και άνω να δηλώνουν ότι «αισθάνονται ασφαλείς να περπατούν μόνες τη νύχτα στην πόλη ή την περιοχή όπου ζουν».

Ιαπωνία

Κατατάσσεται ως μία από τις 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας και τον χαμηλό αριθμό εξωτερικών ή εσωτερικών συγκρούσεων.

Η Ιαπωνία έχει μια κουλτούρα μετακινήσεων μόνο για γυναίκες (κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων και διαδρομών ) και καταλύματα μόνο για γυναίκες που μπορούν να τις κάνουν να αισθάνεται επιπλέον ασφαλές όταν ταξιδεύουν μόνες.

Νορβηγία

Κατατάχθηκε στο νούμερο ένα στον δείκτη WPS για τις κορυφαίες βαθμολογίες της στην οικονομική ένταξη των γυναικών, την απουσία νομικών διακρίσεων και την ασφάλεια της γυναικείας κοινότητας – και σταθερά κατατάσσεται στο top 10 των πιο δίκαιων και ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο. Η Νορβηγία έχει αποδειχθεί μια χώρα χωρίς αποκλεισμούς για ταξιδιώτες όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων ΛΟΑΤΚΙ+ και μεμονωμένων επισκεπτών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024