Η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων συνεχίζεται εντατικά και ήδη τα πρώτα βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δόθηκαν και εντολές κατεδάφισης παράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar.
Σε 33 εκατ. ευρώ ανέρχεται αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη σε beach bar στον Πάνορμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής, ήτοι για κάθε χρόνο που περνά και η παράνομη κατασκευή παραμένει η ιδιοκτησία θα καλείται να πληρώνει 11 εκατ. ευρώ.
Υψηλό πρόστιμο άνω των 14 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, επεβλήθη και σε έτερο beach bar στην ίδια παραλία.
Εντολές κατεδάφισης
Πρωτόκολλο κατεδάφισης για αυθαίρετες κατασκευές θυροκολλήθηκε και σε beach bar στην παραλία Ψαρού, σε συνέχεια ελέγχων και αυτοψιών που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος στο διάστημα από 4 έως 11 Απριλίου.
Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης. Μετά την οριστικοποίηση ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων/αυθαίρετων κατασκευών.
Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).