Κρεμλίνο: Παράξενο που το Κίεβο νομίζει πως ο Πούτιν καταφεύγει σε σωσίες
«Δεν μπορώ παρά να πω ότι αυτές οι δηλώσεις είναι το λιγότερο παράξενες», ανέφερε ο Πεσκόφ
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως βρίσκει «παράξενο» το γεγονός ότι ένας υψηλόβαθμος ουκρανός αξιωματούχος θεωρεί πως ένας σωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν αυτός που επισκέφθηκε πρόσφατα τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη και όχι ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος.
«Δεν μπορώ παρά να πω ότι αυτές οι δηλώσεις είναι το λιγότερο παράξενες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ αντιδρώντας στις ουκρανικές κατηγορίες.
«Δεν υπήρχε Πούτιν εκεί»
Ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ολέξιι Ντανίλοφ δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ πως η επίσκεψη του επικεφαλής του Κρεμλίνου στο κατεχόμενο τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας ήταν μια σκηνοθεσία, υποστηρίζοντας πως στην πραγματικότητα ένας σωσίας του ρώσου ηγέτη ήταν αυτός που εμφανίσθηκε στα μέσα ενημέρωσης.
«Δεν υπήρχε Πούτιν εκεί», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση. «Είναι ένας σωσίας, είναι πολύ γνωστό», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος μετέβη πριν από μερικές ημέρες στις κατεχόμενες από το ρωσικό στρατό ουκρανικές περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ, στη δεύτερη επίσκεψή του στην περιοχή της σύγκρουσης έπειτα από εκείνη που πραγματοποίησε το Μάρτιο στη Μαριούπολη.
Παρέμεινε στα στρατιωτικά επιτελεία και δεν πλησίασε στο μέτωπο ούτε πήγε να συναντήσει στρατιώτες ή αμάχους. Οι φήμες ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταφεύγει σε σωσίες κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, όπως και φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Τροφοδοτούνται από τις πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ζει έκτοτε σε αυστηρό υγειονομικό καθεστώς.
«Δεν καταφέρνω να διαπιστώσω αν είναι αληθινά ζωντανός»
Στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε μάλιστα αναφερθεί στο ενδεχόμενο ο Πούτιν να είναι νεκρός και να τον έχει αντικαταστήσει ένας σωσίας. «Δεν καταφέρνω να διαπιστώσω αν είναι αληθινά ζωντανός, αν είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις ή κάποιος άλλος», είχε δηλώσει.
Το Φεβρουάριο 2020 ο Πούτιν είχε δηλώσει πως είχε αντιταχθεί στα χρόνια του 2000 σε πρόταση να προσφύγουν οι υπηρεσίες του σε σωσίες για να διασφαλίσουν την ασφάλειά του, καθώς η Ρωσία αντιμετώπιζε τότε επιθέσεις.
Μετά την Covid, εμφανίζεται γενικά στην τηλεόραση συμμετέχοντας, μόνος μέσα στο γραφείο του, σε τηλεδιασκέψεις. Από τότε, σε καθεμιά από τις εξόδους του, οι χρήστες του Ίντερνετ αναλύουν λεπτομερώς βίντεο και φωτογραφίες για να διαπιστώνουν αν πρόκειται για το ρώσο πρόεδρο ή για κάποιο σωσία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442