Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Είναι ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ Ελληνας;

Είναι ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ Ελληνας;

Ποιος είναι ο μεγάλος μελλοντικός στόχος, τόσο του ίδιου, όσο και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης του Ζάγκρεμπ. Ηταν κυριολεκτικά ανίκητος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 86κ. της ελευθέρας, έχοντας τον εκπληκτικό απολογισμό των 38 πόντων υπέρ και του ενός κατά, στους πέντε αγώνες που έδωσε!

Ωστόσο, πέρα από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων που χάρηκε για την επιτυχία αυτή, υπήρχαν και κάποιοι που δεν είδαν με καλό μάτι το χρυσό μετάλλιο του Κουρουγκλίεφ, θεωρώντας ότι ο συγκεκριμένος αθλητής είναι Ρώσος και όχι Ελληνας, άρα το μετάλλιο αυτό ουσιαστικά δεν είναι ελληνικό.

Επιχειρώντας να βάλουμε τα πράγματα σε μία σωστή σειρά, καταγράφουμε τα δεδομένα για τον Κουρουγκλίεφ και αποκαλύπτουμε ποιος είναι ο μεγάλος μελλοντικός στόχος, τόσο του ίδιου, όσο και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ξεκινώντας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ δεν ήταν Έλληνας. Γεννήθηκε στο Νταγκεστάν, την ιδιόμορφη αυτή επαρχία της Ρωσίας που έχει μακρά παράδοση στην πάλη. Από μικρός ασχολήθηκε με το άθλημα και έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία, όντας δύο φορές Πρωταθλητής Ρωσίας το 2018 και το 2020, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 και πρώτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μπακού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησε σε αυτόν όπως και σε όλους τους Ρώσους αθλητές ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς έχει απαγορευτεί η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο 30χρονος παλαιστής αναζήτησε λύση για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό και τη βρήκε μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που τον έκλεισε και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Μην βιαστούμε, όμως, να βγάζουμε συμπεράσματα, καθώς ο Κουρουγκλίεφ δεν είναι ο μοναδικός που φόρεσε τα χρώματα άλλης χώρας και αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Περισσότεροι από 15 Ρώσοι αθλητές πήραν μεταγραφή και συμμετείχαν κανονικά στη διοργάνωση, φτάνοντας στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, το οποίο φυσικά χρεώθηκε στη χώρα με την οποία πλέον αγωνίζονται οι μεταλλιούχοι. Αρα η ΕΛ.Ο.Π. ακολούθησε την πεπατημένη και ακολούθησε το παράδειγμα πολλών άλλων εθνικών ομοσπονδιών.

Ο Κουρουγκλίεφ τιμά τα χρώματα της Ελλάδας

Όπως είπαμε και πριν, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης κινήθηκε ταχύτατα πριν το Ευρωπαϊκό και έδωσε τα ελληνικά χρώματα στον Κουρουγκλίεφ, με τη σύμφωνη γνώμη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, η οποία από εδώ και πέρα τον θεωρεί Ελληνα και όσες διακρίσεις πετύχει, θα χρεώνονται στην Ελλάδα!

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Κουρουγκλίεβ από την πρώτη στιγμή έδειξε εξαιρετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και απέδειξε ότι τιμά τα χρώματα της Ελλάδας. Στη συμφωνία για να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα, συμπεριέλαβε και την ανταλλαγή προπονητικών καμπ, με Ελληνες αθλητές να φιλοξενούνται στη Μαχατσκάλα και να προπονούνται, με τους κορυφαίους παλαιστές του κόσμου, αποκτώντας σπουδαίες γνώσεις και εμπειρίες πάνω στην πάλη.

Να προσθέσουμε και τη στάση του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, όταν με δική του πρωτοβουλία πήρε την ελληνική σημαία και έκανε το γύρο του θριάμβου, με τις συγκεκριμένες εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Επίσης στη συγκεκριμένη κατηγορία η Ελλάδα δεν είχε κάποιον άλλο κορυφαίο αθλητή για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, άρα ο Κουρουγκλίεφ δεν στέρησε τη θέση κανενός, όπως κάποιοι σχολίασαν. Μακάρι η χώρα μας να είχε πολλούς πρωτοκλασάτους παλαιστές, ώστε να υπήρχε ανταγωνισμός…

Στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024

Πλέον ο μεγάλος στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης είναι να μπορέσει να του βγάλει ελληνικό διαβατήριο για να καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Εκεί μάλλον δυσκολεύουν τα πράγματα καθώς απαιτείται θετική απάντηση από πολλές πλευρές και δεν είναι μόνο στο χέρι της Ελλάδας.

Πρέπει να δοθεί το πράσινο φως και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας η οποία είναι στα μαχαίρια με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τον αποκλεισμό της λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Βέβαια η ΔΟΕ έχει και πολλές ακόμα αντίστοιχες περιπτώσεις, άρα θα κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει μία γενική απόφαση ενόψει του 2024. Αυτή τη στιγμή η τάση στη ΔΟΕ είναι να επιτραπεί σε αθλητές από τη Ρωσία να πάρουν μέρος στο Παρίσι, όχι όμως με τα ρωσικά χρώματα.

Η ΕΛ.Ο.Π. πάντως θα κινηθεί άμεσα για την έκδοση διαβατηρίου και ευελπιστεί σε θετική απάντηση από πλευράς Πολιτείας, όπως περίπου έγινε και με τον άσο του μπάσκετ Τόμας Γουόκαπ.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024