Την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφιών υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έχει προχωρήσει σε καταγγελία αξιόποινων πράξεων σε βάρος ευρωβουλευτή.
Η Αρχή θα εξετάσει τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας και καλεί πρωτίστως τα Μέσα Ενημέρωσης να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Ολόκληρη η παρέμβαση της Αρχής έχει ως εξής:
Με αφορμή τη συνεχή δημοσιοποίηση, από τις 17 Απριλίου 2023, σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του ονόματος, φωτογραφιών καθώς και άλλων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε προβεί ενώπιον των αρμόδιων βελγικών αρχών σε καταγγελία για φερόμενη σε βάρος της τέλεση αξιόποινων πράξεων από ευρωβουλευτή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε, κατόπιν και της υποβολής σχετικής καταγγελίας, να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμού της επεξεργασίας.
Επιφυλασσόμενη να εξετάσει τη σχετική καταγγελία και συνολικά τα ζητήματα που ανακύπτουν, η Αρχή καλεί πρωτίστως τα μέσα ενημέρωσης που έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τα σχετικά προσωπικά δεδομένα να προβούν άμεσα σε επανεξέταση της νομιμότητάς των εν λόγω επεξεργασιών, σύμφωνα προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και να λάβουν οίκοθεν τα αναγκαία μέτρα ελέγχοντας κατά πόσον παρίσταται αναγκαία η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας ως φερομένου θύματος αξιόποινης πράξης για την άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην πληροφόρηση και ενημέρωση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα