
Παραμένει ευρωβουλευτής ο Αλέξης Γεωργούλης – Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του
Περίπου τρεις μήνες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.
Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες για τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, για ένα συμβάν που έγινε το 2020.
Η αρχική καταγγελία της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2020 στις βελγικές αρχές, ενώ τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο, έδωσε στην εισαγγελία και το όνομα του φερόμενου ως δράστη.
Η άρση της ασυλίας
Το θέμα αποκάλυψε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα όταν αποκάλυψε το αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.
«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.
Ωστόσο, η απάντηση στο αίτημα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή δεν θα είναι άμεση, καθώς οι συζητήσεις στην Ευρωβουλή αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον δύο ή τρεις μήνες.
Παραμένει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα παραμείνει ευρωβουλευτής, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαγράφηκε και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωβουλευτές δεν χάνουν το αξίωμα του ευρωβουλευτή όταν προκύπτει κάποια δίωξη εναντίον τους, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Εύας Καϊλή.
Αυτό συμβαίνει μόνο όταν τελεσιδικήσουν οι δίκες εναντίον τους για κάποιο αδίκημα ατιμωτικό σε σχέση με την εργασία τους. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχο αίτημα από τη χώρα για την άρση της βουλευτικής του ιδιότητας.
- Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου
- Βενεζουέλα: Εμφανίζεται ως η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ σε χάρτη που ανάρτησε ο Τραμπ (εικόνα)
- Ιράν: Και η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επιθέσεις τον Μάρτιο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Νότια Αφρική: Απομακρύνονται εσπευσμένα 300 υπήκοοι Γκάνας έπειτα από επεισόδια ξενοφοβικής βίας
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες