Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
EΛΕΓΧΟΣLive: Έρχονται οι «έξυπνοι» φορο-έλεγχοι

EΛΕΓΧΟΣLive: Έρχονται οι «έξυπνοι» φορο-έλεγχοι

Αμέσως μετά τον έλεγχο θα εκδίδεται σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου και τα πρόστιμα για τις παραβάσεις

Επιτόπιους και εξπρές φορο- ελέγχους σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με κοινοποίηση σε πραγματικό χρόνο στους ελεγχόμενους των αποτελεσμάτων του ελέγχου και των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις θα διενεργούν από το καλοκαίρι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Με τη βοήθεια της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής ΕΛΕΓΧΟΣLive που ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ και μέσω των tablet οι φοροελεγκτές την ώρα που θα πραγματοποιούν το φορολογικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το οικονομικό προφίλ και το φορολογικό παρελθόν του επαγγελματία ή της επιχείρησης, να προχωρούν επί τόπου και με ταχείς διαδικασίες σε διασταυρώσεις στοιχείων, να ελέγχουν τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές, να εκδίδουν φύλλα και αναφορές για τα αποτελέσματα του ελέγχου και να επιβάλουν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.

Με τα tablet ανά χείρας οι ελεγκτές:

  •  Θα έχουν τη δυνατότητα να «τσεκάρουν» επί τόπου και με αυτόματες διαδικασίες την γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners),
  •  Θα ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα στοιχεία στην πλατφόρμα myDATA.
  •  Θα διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων.
  •  Θα εκδίδουν σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό για το 2023 η ΑΑΔΕ έχει δώσει ήδη εντολές για τη διενέργεια 49.500 επιτόπιων φορολογικών ελέγχων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες οδηγίες. Επίσης έχουν δρομολογηθεί 25.500 φορολογικοί έλεγχοι με το 70% των υποθέσεων που θα ελεγχθούν να αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων, αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

πηγή: ot.gr

Sports in

Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό – Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο in για τον τελικό του Confernece League κι έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024