Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζεφ Μπέζος: Έτοιμο το νέο ιστιοπλοϊκό γιοτ αξίας 500 εκατ. ευρώ [video]

Τζεφ Μπέζος: Έτοιμο το νέο ιστιοπλοϊκό γιοτ αξίας 500 εκατ. ευρώ [video]

Ο Τζεφ Μπέζος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως

Ένα ολοκαίνουριο σούπερ-γιοτ περιμένει τον Τζεφ Μπέζος το προσεχές καλοκαίρι.

Ο λόγος για το«Koru», το οποίο έφυγε από τα ναυπηγεία της Ολλανδίας, με προορισμό στις ακτές της Ισπανίας, κοντά στη Μαγιόρκα. Το σκάφος έχει μήκος 127 μέτρων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σκάφος κόστισε στον ιδρυτή της Amazon περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια.

Το «Koru», το οποίο προηγουμένως είχε την ονομασία Y721, πλέει με σημαία Νησιών Καϋμάν. Είναι το μεγαλύτερο σε μήκος ιστιοπλοϊκό σκάφος και ένα από τα μεγαλύτερα που έχει κατασκευάσει ποτέ η ολλανδική Oceanco.

Το γιοτ έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας διαμάχης. Αρχικά, η Oceanco ζήτησε να αποσυναρμολογηθεί μερικώς μια παλιά γέφυρα στο λιμάνι του Ρότερνταμ, προκειμένου το μεγαθήριο να βγει στην ανοιχτή θάλασσα. Το αίτημα απορρίφθηκε και αποφασίστηκε το σκάφος να περάσει από τη γέφυρα χωρίς τα ιστία του, τα οποία τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon το 1994 από το γκαράζ του στο Σιάτλ. Τον Ιούλιο του 2021 παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος.

Σήμερα κατέχει λίγο λιγότερο από το 10% της εταιρείας. Ο ίδιος και η σύζυγός του MacKenzie χώρισαν το 2019 μετά από 25 χρόνια γάμου: Τότε της μεταβίβασε το ένα τέταρτο του 16% του μεριδίου του στην Amazon.

Ο Μπέζος έχει δωρίσει μετοχές αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς το 2022, αν και δεν είναι σαφές ποιες οργανώσεις έλαβαν αυτές τις μετοχές. Είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Washington Post και της Blue Origin, μιας αεροδιαστημικής εταιρείας που αναπτύσσει πυραύλους – ο ίδιος πέταξε για λίγο στο διάστημα με έναν από αυτούς τον Ιούλιο του 2021.

Ο Μπέζος δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN τον Νοέμβριο του 2022 ότι σκοπεύει να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του κατά τη διάρκεια της ζωής του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024