
«Τούρκο Ιούδα» θα κάψουν στις Στέρνες Ηρακλείου
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τηρούν την παράδοση της «φουνάρας».
Πιστοί στο έθιμο του Πάσχα με το κάψιμο του «Ιούδα» μένουν οι κάτοικοι των Στερνών Ηρακλείου που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τηρούν την παράδοση της «φουνάρας» που θέλει το βράδυ της Ανάστασης την ώρα που ο ιερέας ψάλει το «Χριστός Ανέστη» να ρίχνουν στην πυρά τον Ιούδα.
Σύμφωνα με το flahnews.gr, οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς για τη συγκέντρωση του απαραίτητου όγκου ξύλων αλλά και της κατασκευής του ομοιώματος του Ιούδα που φέτος είναι εμπνευσμένος από την επικαιρότητα και την εξωτερική πολιτική.
Από πού πηγάζει η έμπνευση
Ο Ιούδας κρατά βαλιτσούλα που αναγράφει «Turkish Architect» (Τούρκος αρχιτέκτονας) που συμβολίζει την κατάρρευση των κτιρίων με χιλιάδες νεκρούς κατά τους τελευταίους σεισμούς στη γειτονική χώρα.
Το ομοίωμα έχει ήδη κρεμαστεί στο καμπαναριό του κεντρικού ναού των Στερνών και το βράδυ της Ανάστασης, τα μεσάνυχτα, θα κατευθυνθεί με σκηνή μέσα στη φωτιά!
- Καμία σχέση ο ορισμός του Ευαγγέλου με τα ντέρμπι της Super League
- Τέμπη: Αντιδράσεις μετά από οριστική παύση δίωξης κατηγορουμένου λόγω θανάτου
- Ένας αιώνας σε κίνηση: Η Shell στην Ελλάδα μέσα από τη ματιά του Βασίλη Κεκάτου
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τριών συλληφθέντων – Αφέθηκαν ελεύθεροι
- Μαρτίνεθ για Αταμάν: «Ακόμη κι αν έχει καλύτερο βιογραφικό, αυτό δεν αρκεί για να μας κερδίσουν»
- Βλάχος για Σκέρτσο και «αρχοντόπουλα»: Όταν κάνεις πολιτική από το γραφείο κινδυνεύεις να κάνεις λάθη
