Επιβλητικός ο επιτάφιος με χιλιάδες πέρλες και χρυσάνθεμα στην Ουρανούπολη
Ο στολισμός του Επιταφίου είναι μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό.
Εντυπωσιάζει ο επιτάφιος στην Ουρανόπολη της Χαλκιδικής, ο οποίος είναι στολισμένος με 70.000 πέρλες και 20.000 χρυσάνθεμα.
Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στην Ουρανούπολη ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό που κρατάει έναν μήνα. Από το βράδυ οι γυναίκες του χωριού έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε έναν Επιτάφιο-κόσμημα.
Εδώ και 20 χρόνια οι γυναίκες του χωριού στολίζουν έναν μοναδικό Επιτάφιο με λουλούδια και πέρλες πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους.
Φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».
- Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο την Αττάλεια
- «Ο δικός μας Μέσι»: Ενθουσιασμός στον κόσμο της Μπράιτον για τον Κωστούλα (pics)
- Κρήτη: Συλλαλητήριο αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την αστυνομία
- Είναι σε σοκ, είχε άγιο: Ο Τρύφωνας Σαμαράς για το ατύχημα της Πηγής Δεβετζή
- Τύρναβος: Κίνδυνος για την ομαλή λειτουργία του φράγματος τα φερτά υλικά
- Οι καιρικές συνθήκες στην Αστάνα: Ποια θα είναι η θερμοκρασία την ώρα του Καϊράτ – Ολυμπιακός (vids)


