Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μελόνι κήρυξε την Ιταλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι μηνών για το μεταναστευτικό

Η Μελόνι κήρυξε την Ιταλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι μηνών για το μεταναστευτικό

Παράλληλα διατέθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ για την επίλυση του προβλήματος

Η ιταλική κυβέρνηση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Παράλληλα, διατέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Κάναμε όλοι μας δεκτή την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, με την επίγνωση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει τεράστια αύξηση, ακόμη και κατά ποσοστό του 300%», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και την θάλασσα, Νέλο Μουζουμέτσι.

«Ας είναι ξεκάθαρο, δεν λύνουμε το πρόβλημα, η λύση μπορεί να έρθει μόνο από υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο ίδιος.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μειωθούν οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα κέντρα παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης, και στις διαδικασίες που αφορούν τους επαναπατρισμούς.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό πηγές της κυβέρνησης Μελόνι, πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή σε διάφορες πρωτοβουλίες της Πολιτικής Προστασίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

1.000 μετανάστες μέσα σε 24 ώρες

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που παρουσιάστηκαν εχθές, σχεδόν 1.000 μετανάστες έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Συνολικά 974 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έφτασαν στο νησί με 26 πλοιάρια, διευκρίνισε καλά ενημερωμένη πηγή, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένονται και άλλα σκάφη.

Μετά το Σαββατοκύριακο το κέντρο υποδοχής μεταναστών του νησιού είναι υπερπλήρες. Το κέντρο είναι σχεδιασμένο για την υποδοχή λιγότερων από 400 ανθρώπων και ήδη έχουν φτάσει εκεί 1.883.

Μετά από ένα θανατηφόρο ναυάγιο στα τέλη Φεβρουαρίου στη νότια ιταλική περιοχή της Καλαβρίας, η Μελόνι προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, καθώς αύξησε τις ποινές φυλάκισης για τους λαθρέμπορους.

«Είναι σωστό το υπουργείο Εσωτερικών και οι θεσμοί να έχουν ειδικές εξουσίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση ενός περίπλοκου φαινομένου που ασκεί πίεση σε ορισμένες νότιες περιοχές», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλαβρίας Ρομπέρτο ​​Οτσιούτο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024