Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δράστης στο Κεντάκι τους σκότωσε γιατί θα απολυόταν

Ο δράστης στο Κεντάκι τους σκότωσε γιατί θα απολυόταν

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν όταν ένας 25χρονος μπήκε στην τράπεζα που εργαζόταν και άνοιξε πυρ.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στο Κεντάκι των ΗΠΑ όταν ο 25χρονος Κόνορ Στέρτζον μπήκε μέσα στην τράπεζα στην οποία εργαζόταν κι άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Λίγο αργότερα, έπεσε και ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

«Είχε ένα τουφέκι και ακούσαμε ένα κλικ και η κυρία δίπλα μου γύρισε και είπε, «τι στο καλό;». Και τότε άρχισε να πυροβολεί. Απλά άρχισε να πυροβολεί. Είχε ένα μακρύ τουφέκι, και ακούς… τους πυροβολισμούς. Απλά άρχισε να πυροβολεί» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν είδα το πρόσωπό του. Ήμασταν στο πίσω μέρος, στην αίθουσα συσκέψεων. Όποιος καθόταν δίπλα μου πυροβολήθηκε και το αίμα του έπεσε επάνω μου» συγκλονίζει.

Μετέδιδε live στο Instagram τους πυροβολισμούς

Ο Στέρτζον ήταν τόσο αποφασισμένος να προχωρήσει στο δολοφονικό του σχέδιο που μετέδιδε το έγκλημά του ζωντανά στο Ίνσταγκραμ. Είχε μάθει ότι επρόκειτο να απολυθεί και είχε στείλει ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε πως θα αιματοκυλούσε την τράπεζα, γαζώνοντας στελέχη και πελάτες.

Το Κεντάκι είναι μία από τις 26 πολιτείες που επιτρέπουν στους ενήλικους άνω των 21 ετών να αγοράζουν και να φέρουν πυροβόλο όπλο χωρίς άδεια και η Ουάσιγκτον κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να στηρίξουν το νέο νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή.

Είχε αγοράσει νόμιμα το τουφέκι που χρησιμοποίησε

Ο Στέρτζον είχε αγοράσει νόμιμα το τυφέκιο εφόδου που χρησιμοποίησε στην επίθεση, ανέφερε σήμερα σε δημοσιογράφους η αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Λούιβιλ, Τζάκλιν Γκουίν-Βιλαροέλ. Το όπλο είχε αγοραστεί από κατάστημα στις 4 Απριλίου, διευκρίνισε.


Από τα πυρά του σκοτώθηκαν οι Τζόσουα Μπάρικ (40 ετών), Ντιάνα Έκερτ (57 ετών), Τόμας Έλιοτ (63 ετών), Τζουλιάνα Φάρμερ (45 ετών) και Τζέιμς Τατ (64 ετών).

Από τους εννέα τραυματίες, τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών είναι ένας 26χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Άλλος ένας αστυνομικός νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024