Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο στη δίκη της Πισπιρίγκου - Οι αντιδράσεις στην κατάθεση Ηλιάδη

Το παρασκήνιο στη δίκη της Πισπιρίγκου – Οι αντιδράσεις στην κατάθεση Ηλιάδη

Όσα έγιναν στην «επεισοδιακή» κατάθεση του εντατικολόγου.

Το παρασκήνιο των όσων εκτυλίχθηκαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, των ώρα που κατέθετε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πατρών και γνωστός εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, αποκαλύπτει σε εκτενές ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Πατρίς».

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε την Τετάρτη 5 Απριλίου από τις 10 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, με την εφημερίδα να καταγράφει τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, του εντατικολόγου, αλλά και του Αλέξη Κούγια που μόλις μπήκε στην αίθουσα προκάλεσε «τρικυμία» και άφησε υπαινιγμούς για τον γιατρό.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεσή του ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να είναι παρών καθώς βρισκόταν σε άλλη δίκη σε διπλανή αίθουσα. Η κατηγορουμένη μπήκε στη δικαστική αίθουσα ενώ στην τελευταία σειρά έκατσε ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο κ. Ηλιάδης είχε στα χέρια του έγγραφα και ζήτησε να τα αφήσει δίπλα του, στο σημείο όπου κάθονται οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη.

«Η Τζωρτζινίτσα… και η συγκίνηση του εντατικολόγου»

Ο κ. Ηλιάδης περιέγραψε το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 11 Απριλίου 2021 από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για ένα κοριτσάκι που έπαθε ανακοπή και το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά. «Ήταν μία δραματική νύχτα όταν παραλάβαμε το παιδί. Πέσαμε πάνω του και γύρω στις πέντε τα ξημερώματα τα πράγματα σταθεροποιήθηκαν» είπε ο εντατικολόγος σε δικαστές και ενόρκους λέγοντας ότι ενημέρωσε τους γονείς ότι θα πολεμήσουνε για το παιδί.

Ο κ. Ηλιάδης γνώριζε ότι ακριβώς από πίσω του βρίσκεται η κατηγορουμένη. Δεν γύρισε ούτε μία στιγμή να την κοιτάξει. Αντίθετα εκείνη τον κοίταξε έντονα στο διάλειμμα της δίκης την ώρα που έμπαινε μέσα στη δικαστική αίθουσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του ο εντατικολόγος αποκαλούσε το νεκρό κορίτσι «Τζωρτζίνα μας» ή «Τζωρτζινίτσα» ενώ λύγισε τη στιγμή που περιέγραφε τη βιντεοκλήση που έκανε ο ίδιος στη μητέρα έχοντας δίπλα του το παιδί μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Ο κ. Ηλιάδης σταμάτησε να μιλά και κατέβασε το κεφάλι με τη μητέρα να γυρνά το σώμα της προς τα πίσω.

Η εξήγηση του γιατρού

Ο κ. Ηλιάδης, αγνοώντας τι θα ακολουθήσει, εξήγησε από την αρχή σχεδόν της κατάθεσής του γιατί πήρε την απόφαση να «παγώσει» τον εγκέφαλο του παιδιού. Είναι το σημείο που θα «πατήσει» στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας προκαλώντας έκπληξη σε όλο το δικαστήριο. «Κάναμε υποθερμία στο παιδί, μία κίνηση υψηλού ρίσκου για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλό του».

Επί της ουσίας όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης ήθελαν να προλάβουν εγκεφαλικά οιδήματα όμως τα επόμενα 24ωρα εντόπισαν ότι είχε δημιουργηθεί στο παιδί εγκεφαλικό οίδημα. Τη στιγμή που μίλησε για το σύνδρομο Μινχάουζεν στη μητέρα και τις υποψίες του η κατηγορουμένη βγήκε από την αίθουσα.

Τυχαίο ή όχι δεν γνωρίζει κανείς. Από κάποιους ερμηνεύθηκε ότι ήταν μία κίνηση απέναντι στον Ανδρέα Ηλιάδη από κάποιους άλλους ως μία φυσιολογική κίνηση καθώς και σε άλλες συνεδριάσεις είχε αποχωρήσει για λίγα λεπτά από την αίθουσα.

Ο κ.Ηλιάδης περίγραψε τα πάντα: υποψίες, κινήσεις, τις αντιδράσεις της μητέρας την πορεία υγείας της Τζωρτζίνας. «Γιατί δεν πήγατε στην Εισαγγελία όπως σας είπε το «Χαμόγελο του Παιδιού»;», θα ερωτηθεί από την Έδρα.

Ο γιατρός θα υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο και για τον ίδιο να διαχειριστεί την κατάσταση και ότι ενημέρωσε για τις υποψίες του την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο εντατικολόγος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τόσο των δικαστών και των ενόρκων όσο και των δύο δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη. Γνώριζε ότι η εξέτασή του από τον Αλέξη Κούγια θα γίνει άλλη ημέρα καθώς το είχε ζητήσει ο ίδιος ο ποινικολόγος. Τα πάντα όμως ανατράπηκαν στις δύο και μισή το μεσημέρι.

Τα γέλια του Αλέξη Κούγια

Ο κ. Κούγιας μπήκε στην αίθουσα και ζήτησε να κάνει μόνο μία ερώτηση στον εντατικολόγο. Μία ερώτηση που έφερε «τρικυμία».

Αλέξης Κούγιας: Φημίζεστε παγκοσμίως ότι στέλνετε όργανα στο εξωτερικό. Είναι αλήθεια;

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο Ηλιάδης δεν έχει κούριερ για να μεταφέρει όργανα είναι προσβλητικό αυτό που λέει ο δικηγόρος ζητώ να ανακαλέσει. Είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων. Είναι προσβολή στις μητέρες και στους γονείς που έχουν δώσει όργανα των παιδιών τους. Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας, εκτός σύμπαντος.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου γέλασε και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου του έκανε παρατήρηση. «Δεν απαγορεύεται να γελάω, δεν το προβλέπει κανένας κανονισμός», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας που επέμεινε να ρωτά τον Ανδρέα Ηλιάδη για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και κυρίως για την τελευταία που έκανε.

«Πόσες φορές έχετε συνεργαστεί με γονείς παιδιών για δωρεά και που έχουν πάει αυτά τα όργανα και πόσες φορές στο εξωτερικό;» ρώτησε ο κ. Κούγιας και ο εντατικολόγος απάντησε: «τρεις φορές στο εξωτερικό. Από το 2007 συνολικά 14».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024