Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταύρος Νικολαΐδης: Με παρενόχλησε σεξουαλικά φίλος του πατέρα μου - Συγκλονιστική εξομολόγηση

Σταύρος Νικολαΐδης: Με παρενόχλησε σεξουαλικά φίλος του πατέρα μου – Συγκλονιστική εξομολόγηση

«Στα πρώτα αγγίγματα πάγωσα»

Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης ξενάγησε την κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στον Βύρωνα όπου μεγάλωσε και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε και την εμπειρία του ως ναύτης.

Αρχικά, έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν του και στα παιδικά του χρόνια: «Οι γονείς είναι δύο άνθρωποι που ο καθένας με τον τρόπο του μας έδωσαν αγάπη αλλά δεν θα έπρεπε να είναι μαζί. Δεν μεγάλωσα σε ένα αρμονικό περιβάλλον, αυτό άφησε κατάλοιπα και στα τρία παιδιά».

«Ήμουν παπαδοπαίδι, οι γονείς μου ήταν θρήσκοι άνθρωποι, πήγαινα Κατηχητικό» πρόσθεσε για τη ζωή του ως παιδί.

Η σεξουαλική παρενόχληση από φίλο του πατέρα του

«Στο Γυμνάσιο είχαμε φτιάξει μια θεατρική ομάδα και φτιάχναμε παραστάσεις. Ο πατέρας μου αγαπούσε πολύ το θέατρο, ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά δεν τον άφησαν οι γονείς του, η μητέρα μου διαφωνούσε», συνέχισε ο ηθοποιός. Επιπλέον, ο Σταύρος Νικολαΐδης πρόσθεσε για τα παιδικά του χρόνια: «Είχαμε ένα μεζεδοπωλείο και το λειτουργούσαμε οικογενειακώς. Ερχόταν σχεδόν καθημερινά ένας φίλος του πατέρα μου. Καθόμουν εγώ μαζί του και μου έλεγε διάφορα, είχα πάντα μια τάση να κάνω παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν με κάλεσε να πάω σπίτι του να μου βάλει να ακούσω μουσική, κάποιους δίσκους. Θυμάμαι με πήγε ο πατέρας μου. Ήταν σαν γκαρσονιέρα, δεν είχε σαλόνι».

Σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη σε νεαρή ηλικία, δήλωσε: «Κάτσαμε στο κρεβάτι και βλέπαμε τηλεόραση και άρχισε να με χαϊδεύει. Εγώ ενώ αρχικά πάγωσα στα πρώτα αγγίγματα και ευτυχώς λειτούργησα γρήγορα. Όταν πήγε να πάρει το χέρι μου πετάχτηκα και είπα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα. Όπως πήγαινα, κάνω μια απότομη κίνηση και ανοίγω την πόρτα, ευτυχώς δεν είχε κλειδώσει και κατεβαίνω τα σκαλιά δύο δύο και παίρνω τον πατέρα μου να έρθει να με πάρει. Ο πατέρας μου δεν είναι ο άνθρωπος που θα πήγαινε να του ζητήσει τον λόγο, να τον βουτήξει από τον γιακά, όπως θα έκανα εγώ αν συνέβαινε στον γιο μου».

Παρόλα αυτά, δεν ήταν όμως το μόνο περιστατικό βίας που βίωσε ως νέος.

Δείτε όσα είπε

Μπάρκαρε σε νεαρή ηλικία σε πλοίο, όπου δέχτηκε λεκτικές και σωματικές επιθέσεις. «Ένα βράδυ στην καμπίνα προσπάθησαν να με στριμώξουν. Με έπιασε ένας από τα πόδια ο άλλος από το κεφάλι, μου έβαλε το χέρι στο στόμα. Παρότι ήμουν μικροκαμωμένος ήμουν πάρα πολύ νευρικός και στον μικρό χώρο της καμπίνας δεν κατάφεραν να με κάνουν καλά. Δεν μπορώ να μπω στη λογική αυτών των ανθρώπων» θυμήθηκε ο γνωστός ηθοποιός.

Ο ηθοποιός παρακολούθησε δακρυσμένος το βίντεο κατά τη διάρκεια της εκπομπής, όπου δήλωσε: «Τα είχα πολύ βαθιά φυλαγμένα μέσα μου. Όταν βγήκε το «metoo», επειδή το βάρος είχε δοθεί περισσότερο στην κακοποίηση στους χώρους εργασίας, δεν θεώρησα ότι μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Ο λόγος που αποφάσισα τώρα να το κάνω είναι ότι βλέπω τόσες πολλές περιπτώσεις γύρω μου».

«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στο παιδί μου νομίζω πως θα ήμουν εγώ που θα έμπαινα φυλακή», σχολίασε σε σχέση με το βάρος της ευθύνης που έχει ένας γονιός και πρόσθεσε: «Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε και πρέπει να μιλάνε στους γονείς τους, να μη ντρέπονται, να μη φοβούνται. Πρέπει να έχουν το θάρρος να το λένε, ξέρω ότι είναι δύσκολο».

«Ήμουν 14 ετών τότε» διευκρίνισε για το πρώτο περιστατικό με τον φίλο του πατέρα του. «Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να μην σε στιγματίσει αυτό. Δεν τον ξαναείδα από τότε. Κάποια στιγμή που το ανέφερα στον πατέρα μου αυτό το περιστατικό δεν το θυμάται. Είναι και μεγάλος».

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024