Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Υποψηφιότητα για την προεδρία κατέθεσε ο αντιεμβολιαστής Ρόμπερτ Κένεντι

ΗΠΑ: Υποψηφιότητα για την προεδρία κατέθεσε ο αντιεμβολιαστής Ρόμπερτ Κένεντι

Υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024 κατέθεσε ο ακτιβιστής κατά των εμβολίων Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, γιος και ανιψιός των δολοφονημένων Ρόμπερτ και Τζον Κένεντι.

Ο δικηγόρος για θέματα περιβάλλοντος και ακτιβιστής κατά των εμβολίων Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το National Institutes of Health/AP) κατέθεσε έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ για να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Επιβεβαίωση

Η κατάθεση των εγγράφων επιβεβαιώθηκε χθες Τετάρτη από τον ταμία της εκστρατείας του, Τζον Σάλιβαν.

Ο 69χρονος Ρόμπερτ Κένεντι είναι γιος του δολοφονημένου Ρόμπερτ Κένεντι, πρώην γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και υποψήφιου για την προεδρία το 1968, καθώς και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου Τζον Κένεντι.

«Αν φανεί ότι μπορώ να συγκεντρώσω τα χρήματα και να κινητοποιήσω αρκετό κόσμο για να κερδίσω, θα πάρω μέρος στην κούρσα», είπε.

«Εάν είμαι υποψήφιος, η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να τερματίσω τη διεφθαρμένη συγχώνευση μεταξύ του κράτους και της εταιρικής εξουσίας που κατέστρεψε την οικονομία μας, γκρέμισε τη μεσαία τάξη, μόλυνε τα τοπία και τα νερά μας, δηλητηρίασε τα παιδιά μας και μας έκλεψε τις αξίες και τις ελευθερίες μας. Μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία της Αμερικής».

Η ανάρτησή του απευθύνεται στους υποστηρικτές του από τους οποίους ζητάει να του υποδείξουν εάν θέλουν να είναι υποψήφιος αλλά και για να προσφέρουν τις δωρεές τους.

Εντονη κριτική

Ο Κένεντι ηγείται της Children’s Defense Fund, μιας οργάνωσης κατά των εμβολίων που συχνά προωθεί αναπόδεικτες θεωρίες σχετικά με την ασφάλειά τους και έχει δεχθεί έντονη κριτική για την παραπληροφόρησή της.

Η οργάνωση διπλασίασε τα κέρδη της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όταν πολλοί άνθρωποι δίσταζαν σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σύμφωνα με το Associated Press.

Επιπτώσεις για τις θεωρίες συνωμοσίας

Ο Κένεντι αντιμετώπισε επιπτώσεις από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την προώθηση των θεωριών συνωμοσίας για την Covid-19 και τα εμβόλια.

Το Instagram αφαίρεσε τον λογαριασμό του το 2021 επειδή μοιράστηκε «απορριφθέντες ισχυρισμούς σχετικά με τον κοροναϊό ή τα εμβόλια».

Η Meta απέσυρε επίσης τη σελίδα του Children’s Defense Fund στο Facebook τον περασμένο Αύγουστο για την «επανειλημμένη παραβίαση» των πολιτικών της πλατφόρμας που αφορούσαν στην Covid-19 και τις πολιτικές των εμβολίων.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024