Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Και το όνομα αυτού Social - Το πρώτο ψηφιακό κόμμα, με πρόεδρο παρ’ ολίγον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές: Και το όνομα αυτού Social – Το πρώτο ψηφιακό κόμμα, με πρόεδρο παρ’ ολίγον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ

Το νέο κόμμα προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση δημοκρατία.

Πρόεδρος ενός νέου κόμματος, με το οποίο θα «κατέβει» στις εκλογές, έγινε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας.

Το νέο κόμμα με το όνομα Social, προτάσσει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση δημοκρατία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, είναι το «πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας».

Η ανακοίνωση της ίδρυσης του Social

Το Social τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει το αναλυτικό του πρόγραμμα, που καταρτίζεται με τη συμμετοχή όλων των μελών του με ηλεκτρονική διαβούλευση.

Το πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας είναι γεγονός. Μετά την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών στον Άρειο Πάγο, το πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας με την ονομασία Social θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου 2023 με συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα.

Το Social δημιουργήθηκε μετά από απαίτηση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που είναι ενεργοί πολίτες και δεν τους εκφράζουν ούτε τα υπάρχοντα κόμματα, ούτε η πολιτική που ακολουθούν και εκφράζουν. Η ανάγκη για εκπροσώπηση στην γεμάτη προκλήσεις σημερινή εποχή είναι παραπάνω από επιτακτική.

Το Social είναι ένα κόμμα που προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση δημοκρατία.

Βασική θέση του κόμματος είναι ότι η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός της πατρίδας μας είναι υπόθεση όλων των πολιτών και η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για ενημέρωση και συμμετοχή στις αποφάσεις.

Το Social τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει το αναλυτικό του πρόγραμμα, που καταρτίζεται με τη συμμετοχή όλων των μελών του με ηλεκτρονική διαβούλευση. Το Social έχει συγκεκριμένες θέσεις για την Οικονομία, την Κοινωνία, την Εργασία, τη Δικαιοσύνη, το Περιβάλλον, την Εξωτερική Πολιτική, την Παιδεία και την Ενέργεια.

Το Social είναι ένα κόμμα που δεν έχει πολυτελή γραφεία, ούτε χρησιμοποιεί έντυπο διαφημιστικό υλικό. Πιστεύει στη δημοκρατία του διαδικτύου και από εκεί επικοινωνεί τις ιδέες και τις θέσεις του, σεβόμενο την ανάγκη τουπολίτη για πληροφόρηση, αξιοκρατία και ισόνομη συμμετοχή στη διαμόρφωση των αποφάσεων.

Το Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα Social θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα σε μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως γεωγραφικού πλαισίου. Προσωρινός πρόεδρος είναι ο Συμεών Καψάλας.

Γιατί δεν είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μία ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η δημοσιοποίηση, πρώτα της υποψηφιότητας και, ακολούθως, της… μη υποψηφιότητας του κ. Καψάλα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές.

Ο ίδιος ο Συμεών Καψάλας, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είχε αναφέρει, ειδοποιήθηκε από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι… κατά λάθος του έστειλαν την έγκριση του κόμματος και ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024