Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο διάδοχος του Ηλία Κασιδιάρη απαντά αν είναι «αχυράνθρωπος» του ακροδεξιού χρυσαυγίτη

Ο διάδοχος του Ηλία Κασιδιάρη απαντά αν είναι «αχυράνθρωπος» του ακροδεξιού χρυσαυγίτη

Οι αναφορές στον Άρειο Πάγο

Ημερομηνία ορόσημο είναι η 5η Μαΐου, καθώς ο Άρειος Πάγος θα κρίνει το ζήτημα της καθόδου στις εκλογές του νεοναζιστικού κόμματος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαΐου το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στο κόμμα του Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Εφόσον επιτρέψει ο Άρειος Πάγος τη συμμετοχή του πολιτικού σχηματισμού «Έλληνες – Εθνικό κόμμα» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτού θα ηγηθεί ο καλαβρυτινός -πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί δηλαδή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

«Μοιάζω για αχυράνθρωπος;»

«Μοιάζω για αχυράνθρωπος;», αναρωτιέται με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησο».

Ο ίδιος υποστηρίζει: «Θήτευσα τέσσερις δεκαετίες στο Δικαστικό Σώμα, σε υψηλόβαθμες θέσεις. Με σκόπιμες και υποκριτικές ‘κορώνες’ δεν πείθεται η ελληνική κοινωνία και δεν διαβάλλεται η προσωπικότητά μου, καθότι με απεριόριστο σεβασμό υπηρέτησα και υπηρετώ τη Δημοκρατία, διαθέτοντας νου και κρίση, που με ώθησε στην απόφαση να ηγηθώ ενός κομματικού σχηματισμού. Με τις τροποποιήσεις που επέρχονται, είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις επιταγές του Συντάγματος κι έρχεται να αγωνισθεί για το δίκαιο των πολλών, την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους και την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Σε ότι αφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου, ο νέος πρόεδρος των «Ελλήνων», αισιοδοξεί  ότι θα επιτρέψει (η απόφαση) τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

«Δεν είναι δυνατόν να παρακαμφθεί το τεκμήριο της αθωότητας του Κασιδιάρη. Κατισχύει, έχει υπερσυνταγματική ισχύ η ευρωπαϊκή οδηγία και θα συνιστά ‘εκτροπή’ ή αμφισβήτησή της», υποστηρίζει.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο ίδιος, όπως είπε, θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024