
ΕΔΕ για τους τρεις αστυνομικούς που σχετίζονται με το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ
Όπως αναφέρουν πληροφορίες υπήρχαν ξεκάθαρες οδηγίες να μην πλησιάσουν στο σημείο.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί έξω από την ΑΣΟΕΕ, με τους αστυνομικούς να εγκλωβίζονται στην Πατησίων και να κάνουν χρήση προειδοποιητικών πυρών στον αέρα, μετά από επίθεση που δέχθηκαν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις κινήσεις των αστυνομικών και το γεγονός ότι δεν υπάκουσαν στις εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είχε δοθεί εντολή να μην πλησιάσει κανένα όχημα της αστυνομίας το σημείο, κάτι που δεν έκανε το πλήρωμα του συγκεκριμένου περιπολικού.
Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός που έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, μετά το σχηματισμό δικογραφίας.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει, μεταξύ άλλων,«στις 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων 5 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.
Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.
Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα».
- Μέριλιν Μονρόε: Μια έκθεση αμφισβητεί όσα πιστεύαμε για το μεγαλύτερο σύμβολο του Χόλιγουντ
- Βρετανία: Εκλήθη από το υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης μετά την επίθεση με drone στη Ρουμανία
- Oμηρικό debate στον Guardian: Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας στην Οδύσσεια του Νόλαν;
- Έρευνα ΠΑΝΣΥΠΟ για τη στεγαστική κρίση: Άνθρωποι δίχως σπίτια, σπίτια χωρίς ανθρώπους
- Ολυμπιακός: Με 11άδα στον πρώτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό – Ποιοι έμειναν εκτός
- Τουρισμός: Ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων για την Κρήτη στην έναρξη της σεζόν




