Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήρθε και μας είπε ότι δεν λειτουργεί το οξύμετρο», κατέθεσε παιδίατρος

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήρθε και μας είπε ότι δεν λειτουργεί το οξύμετρο», κατέθεσε παιδίατρος

Η γιατρός, συμμετείχε στην προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού μετά την ανακοπή

Μια ακόμα μαρτυρία γιατρού από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας ήρθε να προστεθεί σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Ήρθε απλά και μας είπε ότι δεν λειτουργεί το οξύμετρο. Συνήθως όταν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται το σκουντάς, φωνάζεις. Αυτή την αντίδραση δεν την περίμενα» κατέθεσε μεταξύ άλλων  η ειδικευόμενη παιδίατρος Αγλαΐα Καρκανιά, εισφέροντας στο δικαστήριο όσα εκείνη είχε βιώσει τις κρίσιμες ώρες δίπλα στο εννιάχρονο παιδί.

Η γιατρός, συμμετείχε στην προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού μετά την ανακοπή που αυτό υπέστη ενώ το είχε συνοδεύσει και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στη Πάτρα, προκειμένου το κοριτσάκι να υποβληθεί, πριν υποστεί την ανακοπή, σε μαγνητική εγκεφάλου. «Εξέτασα το παιδί λόγω του πιθανού επεισοδίου σπασμών. Αποφασίστηκε να γίνει μαγνητική εγκεφάλου και εγώ θα συνόδευα το παιδί στον «Άγιο Ανδρέα».

Είδαμε το παιδί την επόμενη ημέρα την Παρασκευή και πάλι το βρήκαμε καλά. Και αποφασίστηκε να πάρει εξιτήριο. Η μητέρα μας είπε ότι το παιδί έκανε κάτι σαν εμετό. Την εξετάσαμε και την είδε και η παιδίατρος και η κ. Τριάντου και αποφασίστηκε να διακοπεί η σίτιση και να παραμείνει στο νοσοκομείο. Το μεσημέρι φώναξε η μητέρα για εμετό. Όμως ήταν περισσότερο σάλια. Εξετάσαμε το παιδί και η κ. Δημητροπούλου, δεν βρήκαμε κάτι».

Περιγράφοντας το περιστατικό της ανακοπής η μάρτυρας κατέθεσε : . «…Το απόγευμα ήρθε η μαμά, μας χτύπησε τη πόρτα στο γραφείο των γιατρών. Της άνοιξα εγώ. Την είδα να λέει «κάτι γίνεται με το οξύμετρο δεν δείχνει κάποια ένδειξη», κάτι τέτοιο. Ξεκίνησα να πάω και ήρθε και η κ. Δημητροπούλου. Στα 2 με 3 μέτρα είδα με την νοσηλεύτρια έξω από το δωμάτιο να φωνάζει «ελάτε γρήγορα το παιδί δεν απαντά».

Τρέξαμε στο δωμάτιο. Το παιδί δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, ήταν χωρίς σφυγμό στη μέση στη κρεβατιού. Ξεκινήσαμε αμέσως την ανάνηψη. Ήταν πολύ στρεσογόνο και μας όλο αυτό. Θυμάμαι τη κ. Δημητροπούλου να ρωτάει τη μητέρα πως φτάσαμε σε αυτό σημείο.  Μετά από μια δύσκολη και τραυματική προσπάθεια καταφέραμε και το παιδί έζησε. Διακομίσθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Πρόεδρος: Είπατε ότι είδατε το παιδί στο μέσο του κρεβατιού Πως ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν ανάσκελα στη μέση του κρεβατιού

Εισαγγελέας: Η μητέρα όλες τις ημέρες της νοσηλείας ποιον ειδοποιούσε;

Μάρτυρας: Εμείς από τις νοσηλεύτριες το μαθαίναμε.

Εισαγγελέας: Σας είχε παραπονεθεί για το οξύμετρο ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει;

Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε αντιληφθεί ότι το παιδί ήταν άπνοο;

Μάρτυρας: Σε εμάς δεν έδωσε αυτήν την εντύπωση. Συνήθως όταν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται το σκουντάς, φωνάζεις. Αυτήν την αντίδραση δεν την περίμενα. Ηρθα απλά και μας είπε ότι δε λειτουργεί το οξύμετρο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024