Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το

Το «πράσινο» δώρο στον ΠΑΟΚ

Πως ο Παναθηναϊκός "έβγαλε" τα μάτια του και έδωσε στον Δικέφαλο φλέβα χρυσού εις διπλούν !

Ο μόνιμος κάτοχος του κυπέλλου βόλεϊ από το 2018 μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ πήρε το καλοκαίρι το καλύτερο (διπλό) δώρο από τον Παναθηναϊκό.

Τον Μπράν Βαν Ντε Ντρίς και τον Αλέξανδρο Ράπτη που για διαφορετικούς λόγους δεν κράτησαν οι Πράσινοι και οι δύο παίκτες οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του τροπαίου στην Καλαμάτα ενώ τον οδηγούν «τρένο» και προς τους τελικούς του πρωταθλήματος με το Δικέφαλο να είναι έτοιμος να αποκαθηλώσει τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό κόντρα στον οποίο προηγείται με 2-0 νίκες και τον υποδέχεται την Τετάρτη με στόχο την 3η νίκη και πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 4/4 κύπελλα τα τελευταία χρόνια (η διοργάνωση δεν έγινε ελέω πανδημίας το 2020 και 2021) από τα πέντε συνολικά της ιστορίας του, αλλά αυτό στην Καλαμάτα ήταν ίσως το πιο γλυκό και το πιο δύσκολο καθώς απέκλεισε στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό με ανατροπή (3-1 από 0-1) και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο «καθάρισε» και τον Ολυμπιακό στον τελικό (3-1) και πανηγύρισε το τρόπαιο.

«Πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο 7ος μας παίκτης, η ομαδικότητά μας. Στον ημιτελικό ήταν ο Ντε Ντρις, στον τελικό πιθανόν εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Τους ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τις στιγμές που μου προσφέρουν.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έκανε καλό παιχνίδι. Αλλά και εμείς πιάσαμε καλή απόδοση στο σερβίς και στην κόντρα μπάλα, εκεί που τελειώναμε με το μπλόγκ τους πόντους. Αυτή  απόδοσή μας σε αυτούς τους δύο τομείς έκρινε το παιχνίδι» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού Αλέξανδρος Ράπτης ο οποίος στα 23 του έζησε για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα ενός φάιναλ φορ.

Με 28 πόντους (25/33 επιθέσεις, 3 άσσοι, 50% υπ. – 32% άριστες) κατέστρεψε κάθε αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού.

Πέρυσι ήταν μέλος του πρωταθλητή Παναθηναϊκού αλλά δεν είχε το ρόλο που θα ήθελε ή θα πίστευε καθώς ο κόουτς του τριφυλιού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχε βασικό δίδυμο στην πίσω ζώνη τον γιό του Χαράλαμπο και το Θανάση Πρωτοψάλτη. Δύο εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες που και αυτοί αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι αποδυναμώνοντας σημαντικά την ομάδα. Ενώ την πρώτη του χρονιά στο Τριφύλλι μόλις στα 21 του χρόνια έπαιζε σε λάθος θέση (διαγώνιος).

Ο Ράπτης βρήκε το ρόλο που ήθελε στον ΠΑΟΚ (και μάλιστα στη σωστή του θέση ακραίος με υποδοχή) και αυτό τον «γεμίζει» όπως και την τροπαιοθήκη του όπου ήδη μπήκε το χρυσό μετάλλιο του κυπέλλούχου και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και είναι μόλις 23 χρονών έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο Βέλγος Μπράμ Βαν Ντε Ντρίς ήταν ανακάλυψη του ΠΑΟΚ που τον έφερε στη Θεσσαλονίκη από την Κορέα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2020 αλλά το κύπελλο διεκόπη λόγω κορονοϊού ενώ στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό με 2-1 νίκες παρά το ότι πήρε το πρώτο παιχνίδι με 3-2 στην έδρα του αντιπάλου του.

Ίδιο σκηνικό και την επόμενη σεζόν με άλλο πρωταθλητή απλά (Ολυμπιακός) και ακύρωση κυπέλλου.

Ο Βέλγος διαγώνιος που ήθελε μια αλλαγή πείθεται από το πλάνο που του θέτει επί τάπητος για τον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Πανταλέων και φοράει τα πράσινα οδηγώντας το τριφύλλι στον τίτλο του πρωταθλητή και σε αυτόν του λιγκ καπ, αλλά και στους τέσσερις της Ευρώπης.

Όμως ο Παναθηναϊκός δεν του ανανεώνει το συμβόλαιο και ο Βέλγος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Μετά τις πέντε συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού εντος και εκτός επί του Δικεφάλου  (τελικός σούπερ κάπ, ημιτελικοί λίγκ καπ και πρωτάθλημα) στην εφετινή περίοδο οι Πράσινοι δείχνουν δικαιωμένοι αλλά ο Βαν Ντεν Ντρίς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Στα ημιτελικά του πρωταθλήματος είναι αυτός που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού και πολύ κοντά στον τελικό ενώ την Παρασκευή αποκλείει σχεδόν μόνος του την πρώην ομάδα του στον ημιτελικό κυπέλλου.

Επόμενος στόχο το πρωτάθλημα

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024