Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Να συσταθεί ταμείο για τις οικογένειες θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες» – Τι λέει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

«Να συσταθεί ταμείο για τις οικογένειες θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες» – Τι λέει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

«Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους» λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της δολοφονημένης Ελένης.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη φωνάζουν στις δικαστικές αίθουσες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις πορείες, από τη στιγμή που δολοφονήθηκε το παιδί τους στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από εγκληματική ενέργεια. Τώρα είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγο του, Μαρέβα, που τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους, στο Διδυμότειχο.

«Να γίνει η σύσταση ενός ταμείου αλληλοβοήθειας των θυμάτων, των οικογενειών, από εγκληματικές ενέργειες. Να μπορέσει να μας βοηθήσει αυτό το ταμείο, αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουνε εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους» λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στο Mega.

«Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με την οικογένειά της.

Αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα

Από το περασμένο καλοκαίρι οι οικογένειες των θυμάτων με επιστολή τους στη πολιτική ηγεσία είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των ποινών και όχι μόνο για τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων αλλά και συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των θυμάτων.

«Εμείς αυτό που λέμε, όλες οι οικογένειες και όχι μόνο η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη είναι ότι είμαστε εδώ. Όποιος αρχηγός κόμματος, όποιος φορέας ή η πρόεδρος της Δημοκρατίας θελήσει να μας φωνάξει και να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις μας, είμαστε εδώ, να συνεισφέρουμε, να φανούμε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία» τονίζει ο κ. Τοπαλούδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024