ΣΥΡΙΖΑ: Γύρισε η κλεψύδρα για ψηφοδέλτια και πρόγραμμα
Καταγράφεται μια πρώτη γκρίνια από όσους/-ες δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα και σε σχέση με όσους έχουν ανακοινωθεί και άρα (οι δεύτεροι) έχουν μια πιο προνομιακή θέση στην προεκλογική κούρσα.
Από το Υπουργικό Συμβούλιο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την 21η Μαΐου ως ημερομηνία των εκλογών για τη χώρα, αρχίζει να τρέχει και η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Εδώ δεν καταγράφεται απλώς πως μέσα σε 42 ημέρες θα έχουμε κλιμάκωση της στρατηγικής από τη μεριά της Κουμουνδούρου, αλλά και κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων. Πρώτες και κύριες είναι αυτές που αφορούν τα ψηφοδέλτια και όσες κενές θέσεις έχουν μείνει ανά την Ελλάδα, κάτι που θα επικυρωθεί και με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Εδώ καταγράφεται μια πρώτη γκρίνια από όσους/-ες δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα και σε σχέση με όσους έχουν ανακοινωθεί και άρα (οι δεύτεροι) έχουν μια πιο προνομιακή θέση στην προεκλογική κούρσα.
Οι πληροφορίες λένε πάντως πως τα ονόματα που θα δοθούν στη δημοσιότητα θα είναι πάνω στη γραμμή του αμφίπλευρου ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με δεξαμενή την κοινωνία των πολιτών, των αγωνιστών σε τοπικές κοινωνίες, τις γυναίκες, τους νέους και βέβαια τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα (εκκρεμεί το κλείδωμα της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Αντώναρου στην Ανατολική Αττική).
Η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια είναι η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.
Το Επικρατείας
Το δεύτερο είναι το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αυτό βέβαια επαφίεται στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και προφανώς θα κλειδώσει τελευταίο.
Και επίσης στις κλεψύδρες εγγράφεται και όλο το πρόγραμμα περιοδειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως αύριο που θα επισκεφθεί την Καλαμάτα.
Τέλος, αιχμή του δόρατος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρούν την προγραμματική συζήτηση και αντιπαράθεση με τη ΝΔ, και σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει δοσολογία στις προγραμματικές θέσεις ανά πεδίο.
Η «σταθερότητα» και το μέτωπο κατά της αλαζονείας – διαφθοράς και των ανισοτήτων θα είναι εκ των πραγμάτων το τρίπτυχο που θα δούμε στον αντιπολιτευτικό λόγο αυτές τις ημέρες και μέχρι τις κάλπες.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442