Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, «αποσιωπούν την αιτία του προβλήματος και προσπαθούν να συγκαλύψουν τη βάρβαρη πολιτική τους σε βάρος των χιλιάδων ξεριζωμένων».

«Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει τον φράχτη στον Έβρο ως παράγοντα προσέλκυσης ψηφοφόρων από ακροδεξιά κόμματα, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες», σημειώνει δηκτικά το ΚΚΕ, τόσο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, όσο και για την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Ο Περισσός σημειώνει πως «την ίδια ώρα, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποσιωπούν την αιτία του προβλήματος και προσπαθούν να συγκαλύψουν τη βάρβαρη πολιτική τους σε βάρος των χιλιάδων ξεριζωμένων, που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην προεκλογική «αρένα» και ο… Έβρος – Όλο το σχέδιο επέκτασης του φράχτη  

«Άλλωστε, η ένταση της καταστολής στα σύνορα, με ενισχυμένη Frontex και με φυσικούς ή ‘αόρατους’ φράχτες, οι απελάσεις, ο εγκλωβισμός σε hot spot διαλογής και πάνω από όλα η πιστή προσήλωση στην απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, αποτέλεσε κοινό παρονομαστή και των δύο», τονίζει το ΚΚΕ, στρέφοντας τα βέλη του τόσο προς την σημερινή όσο και προς την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Βγάζει μάτι η κοινή στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις διακρατικές συμφωνίες σκλαβοπάζαρου της ΕΕ»

Και προσθέτει πως «είναι ακριβώς αυτή η πολιτική, που έχει μετατρέψει τον Έβρο και το Αιγαίο σε τάφο χιλιάδων νεκρών και την χώρα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών».

«Ταυτόχρονα, βγάζει μάτι», τονίζει χαρακτηριστικά ο Περισσός, «η κοινή στήριξή τους στην πολιτική της ΕΕ για τις λεγόμενες ‘νόμιμες οδούς μετανάστευσης’ με τις διακρατικές συμφωνίες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, για να βρίσκουν φθηνά εργατικά χέρια το κεφάλαιο και οι μεγαλοξενοδόχοι».

«Ασφάλεια και σταθερότητα για τον λαό είναι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με δυνατό ΚΚΕ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr