Η Φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως η Κίνα θα πρέπει να βοηθήσει την ΕΕ στην σύγκρουση της ΕΕ με την Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως η Κίνα πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στην πίεση για μια «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως ο ρόλος της στη σύγκρουση θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το Reuters.

«Οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο που στην πραγματικότητα θα εδραιώσει τις ρωσικές προσαρτήσεις δεν είναι ένα βιώσιμο σχέδιο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό το σημείο», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στις Βρυξέλλες, την παραμονή του ταξιδιού της στο Πεκίνο. «Ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα θα συνεχίσει να αλληλεπιδρά με τον πόλεμο του Πούτιν θα είναι καθοριστικός παράγοντας για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φον ντερ Λάιεν: Επιμένει για την Κίνα παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην ΕΕ

«Αυτές οι κλιμακούμενες ενέργειες δείχνουν μια Κίνα που γίνεται πιο καταπιεστική στο εσωτερικό »

Η φον ντερ Λάιεν εκτίμησε ότι η στοχοποίηση άλλων χωρών από την Κίνα για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνονται με τις επιθυμίες της και το ιστορικό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα δείχνουν μια συνολική σκλήρυνση της στάσης της.

«Αυτές οι κλιμακούμενες ενέργειες δείχνουν μια Κίνα που γίνεται πιο καταπιεστική στο εσωτερικό και πιο διεκδικητική στο εξωτερικό».

Η πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε πως δεν είναι βιώσιμη μια αποσύνδεση από την Κίνα από μεριάς της ΕΕ και πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι προς το συμφέρον της, τόνισε όμως πως πρέπει να υπάρξει μείωση του ρίσκου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr