Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενισχύει τα δίκτυα ύδρευσης ο Δήμος Ψαρών

Ενισχύει τα δίκτυα ύδρευσης ο Δήμος Ψαρών

Μόνιμη και αποδοτική λύση φαίνεται πως δημιουργεί ο Δήμος Ψαρών, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τα αντλιοστάσια του νησιού.

Ένα σημαντικό έργο ύδρευσης που αφορά την «Αναβάθμιση Δεξαμενών και Αντλιοστασίων Ύδρευσης Ψαρών» βαίνει σε φάση υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου.

Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό 296.943,67 ευρώ άνευ Φ.Π.Α και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αποτελώντας τμήμα του ευρύτερου έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση δεξαμενών και αντλιοστασίων ύδρευσης Ψαρών- Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας – Ενεργειακή υποστήριξη υδρευτικού συστήματος» με συνολικό προϋπολογισμό 724.633,51 ευρώ.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν, εντός εξαμήνου, αφορούν εργασίες αποκατάστασης της λειτουργικότητας των πέντε δεξαμενών και των τριών αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης του οικισμού.

Ειδικότερα όσον αφορά στις δεξαμενές περιλαμβάνεται η εφαρμογή υδροβολής για τον εσωτερικό καθαρισμό τους, η αποκατάσταση των επιφανειών σκυροδέματος, η στεγανοποίηση των εσωτερικών επιφανειών και η συντήρηση των εξωτερικών, η εγκατάσταση διάταξης μέτρησης στάθμης, η κατασκευή εγκατάστασης καθαρισμού του νερού και τέλος ο καθαρισμός η περίφραξη και ο ηλεκτροφωτισμός του περιβάλλοντος χώρου.

Όσον αφορά στα αντλιοστάσια περιλαμβάνεται η βαφή και η αντικατάσταση των μεταλλικών κουφωμάτων των οικίσκων τους, η αντικατάσταση αντλιών και του συστήματος χλωρίωσης, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας και Η/Ζ σε κάθε αντλιοστάσιο καθώς και ορισμένες μικρότερες εργασίες.

Πηγή φωτογραφίας; Δήμος Ψαρών

Την εξαιρετικά θετική εξέλιξη για το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών επεσήμανε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βρατσάνος σε δήλωσή του. «Επενδύουμε με συνέπεια σε έργα υποδομής, όπως τα έργα ύδρευσης που αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης του τόπου μας αλλά και την εξασφάλιση την ποιοτικότερης και πιο βιώσιμης καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων μας.

Το νερό αποτελεί το βασικότερο αγαθό και το νησί μας στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί στην υδροδότησή του, κάνοντας μας να εφευρίσκουμε λύσεις που θα είναι μόνιμες και όχι παροδικές», τόνισε ο Δήμαρχος.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024