Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Χτίζουν ακόμη και τη νύχτα βάζοντας τσιλιαδόρους

Μύκονος: Χτίζουν ακόμη και τη νύχτα βάζοντας τσιλιαδόρους

Αυτοψία του MEGA στη Μύκονο για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες – Το πλάνο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ανομίας στο νησί.

Τι κι αν έχει ξεσπάσει σάλος για τα πολεοδομικά όργια και τις μαφιόζικες μεθόδους σε αρχαιολόγους –και όχι μόνο- στη Μύκονο οι μπουλντόζες συνεχίζουν τη… δουλειά τους απλά τη μεταφέρουν το βράδυ.

Κατά την αυτοψία του MEGA στο νησί των ανέμων για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες, ακούγεται ο ήχος από τις μπουλντόζες που πήραν ξανά μπρος και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οικοδομές και κτίσματα σηκώνονται μέσα σε λίγες ημέρες, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται νύχτα και με… τσιλιαδόρους να παραφυλάνε.

«Έχουν γίνει καταγγελίες και μέσα στο Δήμο, για αυθαίρετη δόμηση, και γίνονται ακόμα και αναρτήσεις στο facebook, πως ήταν ο Πάνορμος και πως έγινε», λέει η δικηγόρος, Αλεξάνδρα Δήμου.

«Τα αυθαίρετα γίνονταν κυρίως νύχτα και όχι κοντά στην πόλη» λέει ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου και πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Βερώνης.

Η Αριάδνη Θεοχάρη, αρχιτεκτόνισσα, περιγράφει στο MEGA μια κατάσταση που τα τελευταία 12 χρόνια έχει φθάσει στο απροχώρητο.

«Οι άδειες οι οποίες μπορούν  να βγουν στα εκτός σχεδίου στα τέσσερα στρέμματα είναι 200 μετρά και γίνονται 1.200. Κυριαρχούσε ο ασβέστης, οι κατασκευές όπως τις είχαμε βρει, ξαφνικά έγιναν τα μεγάλα καταστήματα».

Ο χάρτης της ανομίας

Στον χάρτη της ανομίας με τις περισσότερες οικοδομικές παραβάσεις το τελευταίο διάστημα, πλησίον αρχαιολογικών χωρών, αιγιαλού ή αδόμητες ζώνες, πέρα από την χώρα της Μυκόνου, βρίσκουμε τον Πάνορμο, την Ελιά, το Φανάρι, την Φτελιά και τον Χάρακα.

Η ανομία στο νησί των ανέμων εκτείνεται στα παράλια της Μυκόνου. Στον χάρτη με τις περισσότερες υπερβάσεις δόμησης βρίσκεται και η παραλία της Παράγκας δίπλα από τον Πλατύ Γιαλό.

Σε αυτοψία που έγινε χθες από την πολεοδομία Σύρου και αρχαιολόγους σε μεγάλη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πάνορμο Μυκόνου, διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες δεκάδων τετραγωνικών μέτρων χωρίς να υπάρχουν καθόλου άδειες.

«Όπου πηγαίνει ο καλός ο κόσμος, δυστυχώς έρχεται και ο υπόκοσμος» είπε ο Χρήστος Βερώνης, πρώην δήμαρχος Μυκόνου και πολίτικος μηχανικός.

Ανησυχία των κατοίκων είναι τι θα γίνει όταν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να σταματήσει η άναρχη δόμηση ή θα συνεχιστούν τα πάντα όπως πριν;


Το πλάνο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ανομίας στη Μύκονο

Τουλάχιστον 130 αστυνομικούς από τη δίωξη, από την οικονομική αστυνομία και αλλού περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μπει τέλος στην ανομία στη Μύκονο.

Αίτημα των κατοίκων και αρκετών φορέων είναι η παρουσία της αστυνομίας να είναι μόνιμη όλους τους μήνες του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024