Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπάνα» στον Νέλσον Πικέ

«Καμπάνα» στον Νέλσον Πικέ

Πριν από λίγες ημέρες καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βραζιλίας και τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 884.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων του κατά του Χάμιλτον.

Ακριβά θα πληρώσει τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει εναντίον του Λιούις Χάμιλτον, ο πρώην πιλότος της Formula 1, Νέλσον Πικέ πριν από περίπου 1½ χρόνο σε διαδικτυακή εκπομπή.

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2021 και κατά τη διάρκεια ενός podcast ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νέλσον Πικέ είχε χαρακτηρίσει τον Χάμιλτον νέγρο – χρησιμοποίησε τη λέξη neguinho, που σημαίνει νέγρος.

Αφορμή για αυτό το ρατσιστικό σχόλιο ήταν η κόντρα που είχε προηγηθεί μέσα στην πίστα ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν και την επαφή που είχαν οι δύο πιλότοι με τα μονοθέσιά τους στο γκραν πρι στο Σίλβερστοουν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο ολλανδός πιλότος.

Παρόλο που ο Πικέ ζήτησε δημόσια συγγνώμη, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Πριν από λίγες ημέρες καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βραζιλίας και τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 884.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων του κατά του Χάμιλτον.

Μάλιστα ο Πικέ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα χρήματα σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται για την εξάλειψη φυλετικών ανισοτήτων. Πάντως ο Πικέ είχε αναφέρει ότι τα λόγια του είχαν παρεξηγηθεί.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024