Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: «Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος X; θα αναμετρηθούμε με τους ίδιους θλιβερούς πρωταγωνιστές»

Μητσοτάκης: «Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος X; θα αναμετρηθούμε με τους ίδιους θλιβερούς πρωταγωνιστές»

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα»

Τους στόχους και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών ανέλυσε σε ομιλία του σε στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των εκλογών.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο δυστύχημα στα Τέμπη σημειώνοντας πως «συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό. Γι’αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς το τιμόνι.

»Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε θα πω φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό».

Κατόπιν, σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές δεν δίστασε να αναφερθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους χαρακτήρισε «αδιόρθωτους» και «θλιβερούς πρωταγωνιστές».

«Γιατί οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν άλλαξαν…από τη μία ο τραμπούκος κος Πολάκης και από την άλλη ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κος Παππάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Μπορεί φεύγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ να άφησε πίσω του τη νάρκη της απλής αναλογικής για να υπηρετηθεί ακριβώς αυτό, το χάος και η πολιτική αστάθεια. Οι Έλληνες όμως έχουν και μνήμη και γνώση».

«Το τοπία θολώνουν περισσότερο όσοι μιλούν για δήθεν συνεργασία»

Ξεκάθαρες ήταν οι αιχμές του πρωθυπουργού σχετικά με τις προτάσεις των κομμάτων για συνεργασίες.

«Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος χ; Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο. Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν στο ανώτατο επίπεδο. Σε αυτόν τον πολύ απρόβλεπτο κόσμο η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, καπετάνιος και πλήρωμα που να μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πατρίδα ζητά καθαρούς ορίζοντες στη πορεία της, έτσι ζητά καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ. Μόνο έτσι θα εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας και θα μπορούμε να αναμετρηθούμε και με τις παραλείψεις μας. Κρατώ πάντα την προτροπή συμπολιτών που μας λένε ότι είναι καιρός να συγκρουστείς με το σύστημα. Μου λένε μην γίνεις πολιτικός της σειράς, κάνε τη διαφορά. Αυτή τη διαφορά θα υπηρετώ μέχρι να γίνει ο κανόνας στην καθημερινότητα» συμπλήρωσε.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024