«Νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητική ακόμη και για τους ψηφοφόρους του», είπε η Λιάνα Κανέλλη σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την δήλωση Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού σε κυβέρνησης συνεργασίας. Καρφί και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σκληρό λόγο χρησιμοποίησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας δριμεία κριτική από όλα σχεδόν τα κόμματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Κανέλλη μίλησε για προσβλητική δήλωση, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για τακτικές κρουπιέρη σε καζίνο και αντιμετώπιση της πολιτικής με όρους μαρκίζας. Απαρατήρητο δεν περνά ούτε το «καρφί» στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος χρησμός Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

«Είναι δήλωση που την κάνει κρουπιέρης και νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητικό ακόμα και για τους ψηφοφόρους, τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι αν προχωρήσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, «δεν θα είναι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος πρωθυπουργός».

«Πλειοδοτήστε, μαύρο ή κόκκινο και θα εξουσιοδοτήσετε εμένα τον κρουπιέρη. Θα ψηφίσετε και θα πάρω τα λεφτά και θα τα ποντάρω όπου θέλω εγώ. Θα ψηφίσω τον έναν ή τον άλλον αφού κάνω μαζί τους ένα παζάρι να μην είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και να είναι ο βοηθός κρουπιέρη. Δεν είναι σοβαρή δήλωση αυτή» εξήγησε η ίδια.

«Σε συνεργασία πας με βάση προγράμματα και ιδέες. Δεν πας με βάση τον πορτιέρη ποιος θα μπει και ποιος δεν θα μπει και ποιος θα πάρει την καρέκλα. Δεν καταλαβαίνω ο ουδέτερος τρίτος ή ο πέμπτος τρίτος ώστε αυτός που θα ψηφίσει να μην ξέρει και ποιος είναι καν ο προτεινόμενος τρίτος», πρόσθεσε.

Αν δεν είσαι ενδιαφερόμενος δεν μιλάς καθόλου, ήταν το σύντομο -αλλά σαφέστατο- σχόλιο της όταν στη συζήτηση τέθηκε η παρέμβαση – σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ρίχνουν το επίπεδο

«Σε μια μακρά προεκλογική περίοδο όπου όλοι έχουν παίξει με τις ημερομηνίες του Απριλίου, του Μαΐου του Ιουλίου ενώ αρχίζουμε και κάνουμε επίσης σπέκουλα εάν θα είναι 21 ή αν θα 28 μήπως είναι και 14 και μήπως αιφνιδιάσει και πότε θα τις προκηρύξει, πριν από το αρνί μετά το αρνί. Αυτό κράτησε πολύ, όταν πάει και στο επίπεδο μαζί με το αρνί και τις εκλογές όπου ξάφνου ο ένας βάζει την παράμετρο των παιδιών που έχουν σχολείο, των παιδιών που δίνουν εξετάσεις, των νέων που θα φύγουν για να πάνε να δουλέψουν στα νησιά σε συνθήκες γαλέρας.»

Μέσα σε αυτή την διαδικασία, πρόσθεσε η κυρία Κανέλλη, «να μπαίνει τώρα και το κομμάτι ποιος θα πρωθυπουργεύσει, είναι κατώτερο της πολιτικής σκέψης κι έχω την εντύπωση ότι χαμηλώνει και το επίπεδο των πολιτικών κριτηρίων του λαού.»

«Όταν λοιπόν όλοι ωρύονται ότι παίρνουν το μήνυμα των εκλογών και αναλύουν τις μάζες και κάνουν ποιοτικές έρευνες και δημοσκοπήσεις και παίζουνε την πολιτική με όρους μαρκίζας, ποιος ήταν πρώτο τραπέζι πίστα, ειλικρινά το λέω: Είναι υποβάθμιση και υποτίμηση των κριτηρίων του ελληνικού λαού».

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκες, συνέχισε. «Ο ελληνικός λαός έχει όνειρα. Ο ελληνικός λαός έχει ένα κάρο προβλήματα και ο ελληνικός λαός έχει και μια πολύτιμη εμπειρία της ζωής του κατά το πλείστον τα τελευταία δέκα χρόνια αρνητική – και στην τσέπη του και στον κόπο του και στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε τα παιδιά του – και με τον τρόπο με τον οποίο κλείστηκε μέσα στην πανδημία γιατί δεν ήταν τίποτε οργανωμένο. Δεν του αρκεί να πανηγυρίζει επειδή πατάει το κουμπάκι στην τράπεζα, που εξακολουθεί να παίρνει προμήθεια. Θα του πουν ότι κάποιος θα έρθει και επειδή θα έχει το 10% θα αποφασίσει ποιος θα παίξει;»

«Αυτά τα λένε οι προπονητές στην κερκίδα ότι άμα ξεμείνουν από επιθετικό, έχουν στον πάγκο δυο τρεις. Δεν μπορείς να έχεις έναν αόρατο πάγκο από έναν αόρατο τρίτο σε εκλογές που δεν έχουν γίνει. Εντάξει, είναι και κουραστικό σε τελευταία ανάλυση», είπε κλείνοντας η Λιάνα Κανέλλη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr