Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτά σε πευκόφυτη περιοχή στην Μενδενίτσα

Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτά σε πευκόφυτη περιοχή στην Μενδενίτσα

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε πευκόφυτη περιοχή στο Μώλο της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους – πάνω από 6 μποφόρ – που πνέουν από το απόγευμα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή έχει σπεύσει όλη σχεδόν η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ καλούνται και δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς – και αυτή την ώρα επιχειρούν εναέρια μέσα που έχουν φτάσει στην περιοχή, για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στο χωριό Μενδενίτσα.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 14 οχήματα ενώ νωρίτερα μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας από αέρος έκαναν ρίψεις 2 αεροσκάφη.

Επίσης υπάρχει κινητοποιήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες.

Προς το παρόν, η φωτιά βρίσκεται μέσα σε πευκόφυτη περιοχή βόρεια της Μενδενίτσας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις μπορεί να αποκτήσει, καθώς έχει κυκλώσει το Κάστρο της Μενδενίτσας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, με ό,τι μέσον έχουν στη διάθεσή τους βρίσκονται μέσα στις αγροτικές περιοχές κυνηγώντας στις φλόγες, όμως είναι δύσκολο να παρέμβουν στο πευκόδασος πού βρίσκεται τώρα η φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν μισή ώρα σήμανε συναγερμός για τα σπίτια στο χωριό Καραβίδια, όμως η φωτιά πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του χωριού.

Αυτή την ώρα, πυροσβεστικά οχήματα αλλά και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής έχουν μετακινηθεί στην περιοχή, και μαζί με τα εναέρια μέσα, έχουν δημιουργήσει μία ζώνη κοντά στο Κάστρο της Μενδενίτσας και δυτικά, σε πευκόφυτη περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς όσο επιτρέπει το φως της μέρας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024