Λυδία Φωτοπούλου: Έγραψαν για ‘τα σκουπίδια που αφήσαμε πάνω στην Επίδαυρο’ χωρίς να παίξει το έργο
Αποκαλύψεις - φωτιά!
Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» βρέθηκε η Λυδία Φωτοπούλου με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα σειρά της ΕΡΤ με τίτλο «Τρίτος όροφος».
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων στον Φώτη Σεργουλόπουλο και στην Τζένη Μελιτά για τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Βουτσινά. Ο σκηνοθέτης επέλεξε τότε να ανεβάσει την «Ελένη» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο προσθέτοντας γυμνό προκαλώντας λοιπόν τεράστιες αντιδράσεις.
Η Λυδία Φωτοπούλου που τότε είχε εμφανιστεί στην Επίδαυρο, γυμνόστηθη, ως ιέρεια Θεονόη είπε στους παρουσιαστές της ΕΡΤ: «Θυμάμαι η πρεμιέρα ήταν Καβάλα. Θυμάμαι τον Ανδρέα Βουτσινά, τον Γιώργο Κουρουπό και τον Διονύση Φωτόπουλο να κάθονται σε ένα ταβερνάκι και να λέμε ‘θα φάμε ξύλο’. Φοβόντουσαν αλλά ήταν κάτι που ήθελαν πάρα πολύ και οι τρεις. Το θέλαμε πολύ και εμείς που παίζαμε. Οι θεατές ήταν μαγεμένοι από το θέαμα».
Η κριτική που γράφτηκε για… παράσταση που δεν παίχτηκε ποτέ
Οι κριτικές από τα Μέσα ήταν σκληρές ενώ ανάμεσά τους; βρέθηκε και μία που γράφτηκε χωρίς… να έχει «παίξει» η παράσταση.
«Στην Επίδαυρο δεν έγινε πολύ χαμός, γραφόντουσαν όμως κριτικές. Μα είχε τύχει τότε να γραφτεί μία κριτική για ‘τα σκουπίδια που πετάξαμε πάνω στην Επίδαυρο’ ενώ εμείς δεν είχαμε παίξει καν στην Επίδαυρο εξαιτίας μίας απεργίας» είπε χαρακτηριστικά.
«Υπήρχε από πριν μία διάθεση να το χτυπήσουν, αυτή η κριτική ξεμπρόστιασε κάποιους ανθρώπους γιατί δεν έγινε η παράσταση. Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος […] Υπήρχε πόλεμος με τον Βουτσινά όταν ήρθε από τη Γαλλία» κατέληξε η Λυδία Φωτοπούλου.
Δείτε όσα είπε η Λυδία Φωτοπούλου
- Προσοχή: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ
- Η Μελόνι γλείφει τα δάχτυλα της: Η ιταλική κουζίνα στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομικάς της UNESCO
- Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατά της συμμετοχής τρανς γυναικών σε γυναικείες διοργανώσεις
- Μαξίμου: Επιτέθηκε στον Καραμανλή για το αγροτικό, αναδίπλωση όμως μετά τις υποκλοπές – Εικόνα πολιτικής απομόνωσης για Μητσοτάκη
- Σταθερή η UEFA: Καμία υποχώρηση στους κανόνες για τη πολυϊδιοκτησία συλλόγων
- «Βυθισμένες σκηνές», η κακοκαιρία Byron πνίγει τη Γάζα – Νεκρός 21χρονος που ήταν υπό ισραηλινή κράτηση






