Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαβάζοντας (σωστά) τα μηνύματα του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Διαβάζοντας (σωστά) τα μηνύματα του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Μην αφήνεις την ομάδα να ταλαιπωρείται από τη μονάδα (Μπέικον), να δημιουργεί το απόλυτο τίποτα και να… «κοπανάει» τρίποντα. Για το αγωνιστικό πλάνο του «σήμερα» δεν ευθύνεται ο Ράντονιτς.

37 τρίποντα, 11 ασιστ. Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εδώ, έχοντας εξηγήσει σε μεγάλο βαθμό το χάλι του Παναθηναϊκού και την ήττα από την ΑΕΚ στα Λιόσια. Όχι ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία, αφού (και αυτή) η χρονιά είναι από χέρι χαμένη, εκτός κι αν ο Ολυμπιακός ξεχάσει να ξανακατέβει στο γήπεδο μέχρι το τέλος της. Δεν είναι πάντως τιμητικό για την ιστορία του «εξάστερου» να γυρίζει 20 (τελευταία φορά που έκανε 5 ήττες στην κανονική περίοδο) και 30 (τελευταία φορά που κατέγραψε τρεις σερί ήττες) χρόνια πίσω. Η ντεμί αυτοκριτική και η «συγγνώμη» του Χρήστου Σερέλη ειπώθηκαν για αφύπνιση.

Και πάλι, όμως, τί να τα κάνεις; Όλα τα ψυχολογικά τρικ έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Σύμφωνοι, σε ένα μήνα είναι αδύνατον να ξεριζώσεις «χούγια» επταμήνου, μπορείς όμως να διαβάσεις λίγο καλύτερο το παιχνίδι και να το προσεγγίσεις με άλλα αγωνιστικά και ψυχολογικά δεδομένα. Μην αφήνεις την ομάδα να ταλαιπωρείται από τη μονάδα (Μπέικον), να δημιουργεί το απόλυτο τίποτα και να… «κοπανάει» τρίποντα. Για το αγωνιστικό πλάνο του «σήμερα» δεν ευθύνεται ο Ράντονιτς.

Ο Παναθηναϊκός ,όμως, έξω από τις τέσσερις γραμμές αναλώνεται στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και αυτό μόνο καλό δεν κάνει. Ναι μεν είναι λογικό να… ζητείται ελπίς, αλλά όταν το ρεπορτάζ της ομάδας αναλώνεται στο μπάτζετ, την ελληνοποίηση, τον προπονητή, τους στόχους της περιόδου 2023-2024, το κλίμα και το μυαλό χαλάνε έτι περαιτέρω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός , επιστρέφοντας στις αρχές του, θα επιστρέψει και αγωνιστικά στο προσεχές μέλλον. Αυτά αύριο. Σήμερα μην περιμένετε πολλά. Υπομονή και γερό στομάχι.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και έκανε μια τεράστια νίκη παρουσιάζοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο με ξεκάθαρες στοχεύσεις και παίκτες έτοιμους για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για τους συνολικούς στόχους της ομάδας, όπως προσδιορίζονται από έναν καλό προπονητή. Πέραν της συνολικά ωραίας εικόνας, αξίζει κανείς να σταθεί στον πληρέστερο Γιάνκοβιτς που έχουμε δει. Ο Βλάντο είναι πλέον ολοκληρωμένος γιατί στο αγωνιστικό πρόσθεσε και το πνευματικό, έβαλε στο παιχνίδι του προσωπικότητα και ωριμότητα. Ξεχωριστή αναφορά και στο μεγάλο καλάθι του Φλιώνη μπροστά στον Παπαγιάννη που «κλείδωσε» το ντέρμπι. Η ΑΕΚ έχει ξανά στόχο το Final Four του Basketball Champions League, τη διοργάνωση και την κούπα, αλλά μετά το χθεσινό της ανοίγει η όρεξη και για παρουσία στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αρκεί να μην ψηλώσει απότομα, αρκεί να μετρήσει σωστά το μπόι της χωρίς υπερφίαλες αναφορές και αντιστίξεις σε παρελθοντικά μεγαλεία.

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… Ο Σερέλης νίκησε την ΑΕΚ καθοδηγώντας το Λαύριο και έχασε καθήμενος στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Διπλής ανάγνωσης γεγονός. Και για να καταλάβει ο προπονητής ότι κι εκείνος κάτι κάνει λάθος (κι ας είναι ένα μήνα στην ομάδα) και για να μετρήσει η ΑΕΚ σωστά το χθεσινό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ που παρεμπιπτόντως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον τρόπο που (και εφέτος) έχει αντιμετωπίσει ένα κάρο ατυχίες και άλλες τόσες αλλαγές στο ρόστερ. Οι οποίες για πρώτη φορά της έχουν βγει και την έχουν βελτιώσει πολύ…

Υ.Γ: Για τη σύλληψη αστυνομικού από αστυνομικούς, γιατί ο εν λόγω αστυνομικός έκανε χειρονομίες στους οπαδούς της ΑΕΚ τί να σχολιάσει κανείς; Σε τούτη τη λάθος χώρα θα έχει πάντα και πιο κάτω. Ποτέ δεν θα τα έχουμε δει όλα. Θέλουμε και τελικούς με κόσμο των φιναλιστ σε γεμάτες εξέδρες. Τι μας λέτε;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024