Capital Ship Management: Παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο M/T «Avax» [video]
Tο τρίτο από έξι αδελφά πλοία LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται μέσα στο 2023
Tο νεότευκτο πλοίο M/T ‘Avax’ παρέλαβε επιτυχώς η Capital Ship Management. Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών και προϊόντων αργού (Chemical/Product) τύπου MR μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, οικολογικού τύπου, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd.
Είναι ένα δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS και το τρίτο από τα έξι αδελφά πλοία LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται μέσα στο 2023.
Με πιστοποίηση HVSC-Ready
Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης υψηλής τάσης με την ξηρά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον και η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Ο σχεδιασμός του M/T «Avax» είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές όπως το ΙΜΟ EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Η συμβατότητα του πλοίου με τον κανονισμό ΙΜΟ Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx και οι πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση, το καθιστούν ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τεχνολογικά προηγμένα και αποτελεσματικά πλοία στον παγκόσμιο στόλο των δεξαμενόπλοιων τύπου MR.
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442