
Σκωτία – Κύπρος 3-0: Με το… αριστερό στα προκριματικά
Η Σκωτία νίκησε εύκολα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024 την απογοητευτική Κύπρο με 3-0 στη Γλασκώβη.
Κακό ήταν το μπάσιμο της Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2024! Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης και ηττήθηκε με 3-0 από την Σκωτία στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου.
Ισορροπημένο ήταν το ματς στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, η Σκωτία άνοιξε το σκορ. Στο 21′ συγκεκριμένα, ο Ρόμπερτσον έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γκόγκιτς έβαλε την κόντρα, αλλά η μπάλα έφτασε στον ΜακΓκίν που από κοντά έκανε το 1-0.
Η Κύπρος ήταν ακίνδυνη επιθετικά, δυσκολευόταν να δημιουργήσει, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να φτάνουν στο 2-0 προς το φινάλε του ματς. Ο Ιωάννου έκανε λάθος στο 87′ , ο Κρίστι έκλειψε, έδωσε στον Ντιουκς που έστρωσε με το κεφάλι για τον Μακτόμινεϊ ο οποίος πλάσαρε για το 2-0.
Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλιστα διαμόρφωσε και το τελικό 3-0 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από ασίστ του Ρόμπερτσον. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιωάννου.
Σκωτία: Γκαν, Χάνλεϊ, Ρόμπερτσον, Πορτέους, Τίρνεϊ, Χίκεϊ (80’ Πάτερσον), ΜακΓκρέγκορ, Τζακ (68’ Κρίστι), ΜακΓκίν, Σ.Άρμστρονγκ (67’ Μακτόμινεϊ), Άνταμς (57’ Ντάικς)
Κύπρος: Δημητρίου, Ρομπέρζ, Λαΐφης, Κουσουλός (46’ Σπόλιαριτς), Ιωάννου, Κυριάκου (68’ Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Γκόγκιτς (79’ Λοΐζου), Κάστανος (79’ Τζιόνης), Αντωνίου, Πίττας (68’ Κακουλλή)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για Λιβανό, Αραμπατζή
- Υποκλοπές: ο εξευτελισμός του κράτους δικαίου και των θεσμών συνεχίζεται
- NBA: Έκαναν το 1-1 οι Θάντερ κόντρα στους Σπερς
- Airbnb: Ανοδικά κινείται η ζήτηση στη βραχυχρόνια μίσθωση, αυξάνονται οι τιμές στα καταλύματα
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in





