Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
25η Μαρτίου: «Ήταν έγκλημα!» - Μαθητές θα παρελάσουν με ένα ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη

25η Μαρτίου: «Ήταν έγκλημα!» – Μαθητές θα παρελάσουν με ένα ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη

Μαθητές από την Αθήνα παρέλασαν χθες με μαύρο περιβραχιόνιο

Το δικό τους μήνυμα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη θα στείλουν σήμερα, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, μαθητές στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι θέλοντας να δείξουν πως δεν ξεχνούν τα όσα συνέβησαν και προ πάντων όσους χάθηκαν τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, έφτιαξαν κονκάρδες στις οποίες αναγράφεται η ημερομηνία του δυστυχήματος και η χαρακτηριστική φράση «Ήταν έγκλημα!».

Όλοι οι μαθητές της πόλης θα παρελάσουν περήφανοι φορώντας τις συγκεκριμένες κονκάρδες, τις οποίες έφτιαξαν με δική τους πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στη χθεσινή μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, πολλοί μαθητές εμφανίστηκαν φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο.

Δείτε το βίντεο:

Μαθητής από τη Λάρισα μιλώντας στο onlarissa.gr εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση».

Πρόσθεσε δε, πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δε μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δε φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί. Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα…

»Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024