Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι σημαίνει για τους χρήστες του TikTok το ενδεχόμενο απαγόρευσής του στις ΗΠΑ;

Τι σημαίνει για τους χρήστες του TikTok το ενδεχόμενο απαγόρευσής του στις ΗΠΑ;

Πολλοί χρήστες εξηγούν πως πέρα από τη δημοφιλία και τους ακόλουθους, η εφαρμογή τούς δίνει βήμα να εκφραστούν

Όταν η Cassidy Jacobson ήταν 13 ετών, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό της να χορεύει στη δημοφιλή εφαρμογή TikTok.

Δεν ήξερε τότε ότι έξι χρόνια αργότερα ο λογαριασμός της Casssidy_J θα είχε 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους στην γνωστή πλατφόρμα με τους θαυμαστές της να έλκονται από την αγάπη της για τον χορό και την περιποίηση των μαλλιών.

Η Cassidy ονειρεύεται να χρησιμοποιήσει την επιτυχία της στο TikTok, μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς, για να ξεκινήσει τη δική της σειρά περιποίησης μαλλιών και να εμπνεύσει και άλλους να αγαπήσουν τις φυσικές τους μπούκλες.

Ωστόσο το όνειρο αυτό της Cassidy, αλλά και των υπόλοιπων εκατομμυρίων χρηστών του TikTok φαίνεται πως θα κοπούν απότομα καθώς πολλοί νομοθέτες πιέζουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να απαγορεύσει τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για συλλογή δεδομένων, λογοκρισία περιεχομένου και βλάβη στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφαρμογή είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τους Κινέζους ιδιοκτήτες της να πουλήσουν τα μερίδιά τους διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πιθανό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ.

Η Cassidy προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφέρει το περιεχόμενό της αλλού, εάν η κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, δεν επιτρέπεται πλέον να παρέχει την εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το TikTok είναι κάπως ασταθές αυτή τη στιγμή και ο στόχος ενός δημιουργού περιεχομένου είναι να αναπτυχθεί σε πλατφόρμες για να έχει μια σταθερή κοινότητα, δεν θέλεις να εστιάζεις μόνο σε μία εφαρμογή», ​​είπε η Cassidy στο Reuters.

Σε μια τεταμένη ακρόαση στο Κογκρέσο την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Zi Chew, αντιμετώπισε σκληρές ερωτήσεις από τους νομοθέτες.

Ο Chew μεταξύ άλλων δήλωσε πως η εφαρμογή είναι «απαλλαγμένη από κάθε χειραγώγηση».

Οι εναλλακτικές

Υπάρχουν και άλλες επιλογές από την οριστική απαγόρευση της εφαρμογής, δήλωσε η Διευθύντρια Έρευνας Τεχνολογίας και Δημοκρατίας του Freedom House, Allie Funk.

«Το Κογκρέσο θα μπορούσε να εγκρίνει έναν ισχυρό νόμο περί απορρήτου και να ενισχύσει τις απαιτήσεις για τις εταιρείες να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τις λειτουργίες και τις πρακτικές τους», είπε στο Reuters.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν το νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι γερουσιαστές για την παροχή εξουσίας στο Υπουργείο Εμπορίου για την απαγόρευση της ξένης τεχνολογίας θα περάσει, πολλοί χρήστες του TikTok υποστηρίζουν τη διατήρηση χωρίς απαγόρευση.

«Πρέπει να υπάρχει προστασία για τους χρήστες σε εφαρμογές, νομίζω ότι ο μόνος τρόπος είναι η κυβέρνηση να κρατήσει υπεύθυνες τις τεράστιες εταιρείες, είτε έχουν έδρα τις ΗΠΑ είτε την Κίνα», σχολίασε η Cassidy.

Ανεξάρτητα από τη χώρα, πιστεύει ότι οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από οποιονδήποτε βλάπτουν τους πάντες.

Πολλοί Δημορατικοί αλλά και νέοι ψηφοφόροι της χώρας εκτιμούν πως η απαγόρευση του TikTok από την κυβέρνηση Μπάιντεν θα επηρεάσει πολύ τη δημοτικότητά του.

Πέρα από τη δημοφιλία και τους θαυμαστές, οι υποστηρικτές του TikTok πιστεύουν ότι παρέχει μέσα διαβίωσης, δρόμους προς την κοινωνική αλλαγή και μια αίσθηση κοινότητας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024