Στα κάγκελα οι γονείς των παιδιών ζητούν εξηγήσεις

Μία πρωτοφανής ομαδική τιμωρία επιβλήθηκε σε μαθητές δημοτικού σχολείου στη Πάτρα με εντολή της διευθύντριας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γονιών τους. .

Ειδικότερα, εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο, στο Αρκτικό Διαμέρισμα της Πάτρας, επέβαλε ομαδική τιμωρία σε μαθητές, επειδή στη διάρκεια επίδοσης βαθμών προόδου… έκαναν φασαρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγριο bullying σε γυμνάσιο στον Αλμυρό: Έγδυσε συμμαθητή του και τον έδειρε

«Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα»

Σύμφωνα με το pelop.gr, χθες, Πέμπτη  ανακοινώθηκε στην πρωινή «προσευχή» ότι στα πρώτα διαλείμματα τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν, αλλά υποχρεούνται να κάθονται σε πεζούλια ή σε άλλους χώρους, να γευματίζουν ή να πίνουν, χωρίς να σηκώνονται όρθια, να παίζουν ή να τρέχουν. Θα κάθονται, δηλαδή, σαν «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα», κι αυτό γίνεται ως «τιμωρία», όπως ειπώθηκε.

Πατέρας πληροφορήθηκε τι συνέβη, επικοινώνησε με τον Σύλλογο Γονέων και μέλος του ΔΣ του επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντάς του πως αυτό έγινε με εντολή της διευθύντριας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Το θέμα συζητήθηκε πολύ κι όλοι αναρωτιόντουσαν αν κάτι τέτοιο αποτελεί παιδαγωγική τιμωρία, αφού έγινε ομαδικά, με αποτέλεσμα να την «πληρώσουν» και μαθητές, που δεν είχαν συμμετοχή στη «φασαρία».

Το θέμα αναμένεται να φθάσει, σήμερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr