Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Κίνα θα έπρεπε να ζητήσει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Κίνα θα έπρεπε να ζητήσει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Αντιδρώντας στη συζήτηση των ηγετών της Κίνας και της Ρωσίας επί του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο κινέζος πρόεδρος θα έπρεπε να ζητήσει από τον ρώσο ομόλογό του τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

Εάν η Κίνα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο ζήτημα της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα έπρεπε να ζητήσει από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σχολίασε χθες Τρίτη ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Επέκριναν τη Δύση

Οι ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας (φωτογραφία, επάνω, από Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin via AP) επικεντρώθηκαν στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους, επικρίνοντας τη Δύση, και συζήτησαν επί ενός ειρηνευτικού σχεδίου 12 σημείων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, το οποίο είχε παρουσιάσει το Πεκίνο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Κέρμπι τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί απλώς μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία επειδή κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στη Ρωσία να διατηρήσει τα εδαφικά κέρδη που έχει αποκομίσει και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της.

«Του δίνει τον χρόνο και τον χώρο»

«Μια κατάπαυση του πυρός στην παρούσα φάση», χωρίς την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη που έχουν καταλάβει, «ουσιαστικά του δίνει (σ.σ. του πρόεδρου Πούτιν) τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται προκειμένου να επανεξοπλίσει και να επανδρώσει (τις δυνάμεις του)», αναπληρώνοντας τις απώλειες, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι οι κινεζικές ειρηνευτικές προτάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία όταν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του είναι έτοιμοι.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024