Αλλάζει η διαχείριση των ασθενών με κοροναϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων.
Από εδώ και στο εξής, οι ασθενείς με κοροναϊό θα νοσηλεύονται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.
Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, που αποτελείται από 30 και πλέον επιστήμονες.
Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση, την οποία δέχτηκε το Υπουργείο, με δεδομένο ότι έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους.
Σε ό,τι αφορά πάντως στα υπόλοιπα μέτρα για την πανδημία που ισχύουν ακόμη στα νοσοκομεία, αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου.
Πρωταπριλιά η κατάργηση των μέτρων
Υπενθυμίζεται πως την άρση των μέτρων για τον κοροναϊό ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου:
– Καταργούνται οι μάσκες.
– Καταργούνται τα rapid test στους ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
– Σταματάει η υποχρεωτική καραντίνα σε όποιον νοσήσει.
– Εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του νοσήσαντα αν θα φορέσει μάσκα ή αν θα πάει στην εργασία του.
– Όλα πλέον υπό μορφή σύστασης και όχι υποχρεωτικότητας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).