Δημοσκόπηση: Ρεκόρ 12ετίας έσπασαν οι κινητοποιήσεις – Ποια είναι τα συναισθήματα των πολιτών
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, οι πολίτες αισθάνονται σήμερα πολύ περισσότερο οργή και αγανάκτηση σε σχέση με τον φόβο και την ανησυχία που κυριαρχούσαν πριν από τις εκλογές του 2019
Η τραγωδία στα Τέμπη έβγαλε στον δρόμο εκατομμύρια ανθρώπους, σε αριθμούς που συγκρίνονται μόνο με το 2011, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. Όπως αναφέρει σχεδόν 2,5 εκατ. άνθρωποι, εκτός των μαθητών, πήραν μέρος σε κάποιου είδους διαμαρτυρία για τα Τέμπη ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι η οργή και η αγανάκτηση.
Το προηγούμενο της συμμετοχής των πολιτών σε κινητοποιήσεις σημειώνεται στις πλατείες του 2011, όπου η Public Issue καταγράφει ότι συμμετείχε ένα 29% των πολιτών ενώ τώρα ο αριθμός αυτός φτάνει στο 30%. Την ίδια στιγμή οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι για την τραγωδία ευθύνονται τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ένα ποσοστό κοντά στο 60% πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο να συμβεί το δυστύχημα.
Σε σχέση με τα συναισθήματα των πολιτών το ποσοστό της οργής εκτοξεύτηκε μέσα σε ένα μήνα από το 27% στο 40%, ενώ διαφορά υπάρχει και με το κλίμα που επικρατούσε λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, καθώς τότε το κυρίαρχα συναισθήματα ήταν η ανησυχία και το άγχος.

Οργή και αγανάκτηση


Ευθύνες κομμάτων


Ιδιωτικοποίηση

- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
- Αντόν Τσέχωφ: Πόσο κακός είναι ο κόσμος…
- Missing Alert για 22χρονη που εξαφανίστηκε την Τρίτη από την περιοχή Ελληνορώσων
- Ο Λένι Κράβιτς αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που γυμνάζεται φορώντας δερμάτινα παντελόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442