
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Ξανά νικητής στη Φιλαδέλφεια ο… Ολυμπιακός
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει ευνοημένος από την ισοπαλία στο ντέρμπι. Φωνάζει για τη διαιτησία του Νταμπανοβιτς ο Παναθηναϊκός για 2 κόκκινες στον Άμραμπατ και πέναλτι του Χατζισαφί.
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των Playoffs στην Opap Arena και πλέον η «μάχη» του πρωταθλήματος παίρνει «φωτιά». Μοιρασμένο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά να μην τα καταφέρνουν μέχρι το τέλος. Φωνές από τους «πρασίνους» για μεγάλα λάθη του Νταμπάνοβιτς που δεν απέβαλλε τον Άμραμπατ σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο.
Στους 62 βαθμούς ανέβηκε πλέον ο Παναθηναϊκός που παρέμεινε στην πρώτη θέση, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στους 60, στο +1 από τον τρίτο Ολυμπιακό.
Για την ΑΕΚ ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία με τους Ρότα και Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας. Στα στόπερ ξεκίνησαν ο Μουκουντί με τον Μήτογλου, στο κέντρο ο Αλμέιδα επέλεξε ξανά δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον, ενώ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε στο αριστερό άκρο με δεξιά τον Άμραμπατ. Στην κορυφή ο Πινέδα με τον Αραούχο.
Ο Μπρινιόλι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό, με τους Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ και Κώτσιρα να συνθέτουν την τετράδα της αμυντικής γραμμής. Στον άξονα ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Παλάσιος δεξιά και τον Μαντσίνι αριστερά.
Πολύ χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να γίνουν απειλητικές για τις αντίπαλες εστίες. Η ΑΕΚ κράτησε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, με τον Παναθηναϊκό σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να μην επιτρέπει στην «Ένωση» να κάνει το παιχνίδι της.
Με μακρινά σουτ, του Αραούχο και του Άμραμπατ απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει στο 18′ με μια επέλαση του Μαντσίνι στην αντίπαλη περιοχή που εξουδετερώθηκε από τους στόπερ των «κιτρινόμαυρων».
Στο 19΄ο Άμραμπατ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, ωστόσο στο 33ο λεπτό ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς του χάρισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή, μετά από φάουλ πάνω στον Χουάνκαρ. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα ο Μαροκινός γλίτωσε εκ νέου την αποβολή, όταν έκοψε την πάσα του Μπρινιόλι με το χέρι, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν και στο 36ο λεπτό, όταν μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή του Αθανασιάδη, ο Σιμάνσκι έδιωξε πλάγια την μπάλα και εκείνη βρήκε στο απλωμένο χέρι του Χατζισαφί, με τον ρέφερι του ματς να δείχνει παίζεται και το VAR να μην ασχολείται καν με το χέρι και να μην καλεί καν τον Μαυροβούνιο να δει τη φάση σε on field review.
Στο 42΄η ΑΕΚ είχε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Ρότα να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει την ντρίμπλα αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μπρινιόλι. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο.
Με τρομερό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια τριπλή ευκαιρία με το «καλημέρα» σας. Ο Μαντσίνι έκανε το πλασέ, αλλά ο Αθανασιάδης είχε απάντηση. Ο Ιωαννίδης πήρε το ριμπάουντ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να τον σταματάει ξανά. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τσέριν που σούταρε λίγο άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της «Ένωσης» να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Γιόνσον έφυγε στην κόντρα, ο Μπρινιόλι τον νίκησε και από το κόρνερ ξανά ο παίκτης της ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σε εκείνο το σημείο το ματς «έσβησε» και έπρεπε να φτάσουμε στο φινάλε του αγώνα για να «ανάψουν» και πάλι τα αίματα. Στο 90+10′, μετά από συνεχόμενα κόρνερ για την ΑΕΚ, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για την «Ένωση» σε μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο.
Στη συνέχεια ωστόσο άλλαξε την απόφασή του μετά από συνεννόηση με το VAR και καταλόγισε επιθετικό φάουλ υπέρ των «πρασίνων», ενώ λίγο αργότερα σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς.
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70′ Σιντιμπέ), Μουκουντί (81′ λ. τρ. Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70′ Μάνταλος), Άμραμπατ (46′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70′ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.
Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (87′ Τσοκάι), Τσέριν (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.
- Μάικλ Τζάκσον: Eισπράξεις ρεκόρ για το Michael παρά τις αντιδράσεις – «Εξαγνισμός ενός Τέρατος»
- Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα αλλοδαπών βασάνιζε κρατουμένους ζητώντας χρήματα από τις οικογένειές τους
- Η FIFA δεν έπιασε τον στόχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ στην Κίνα ενώ ψάχνεται για την Ινδία
- Θα συσταθεί στις ΗΠΑ ταμείο 1,8 δισ δολαρίων που θα αποζημιώνει όσους «διώχθηκαν άδικα» όπως ο Τραμπ
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ανέβαλε επίθεση εναντίον του Ιράν που θα ξεκινούσε αύριο
- Η φωτογραφία του Σορτς με Τζόκοβιτς και Παγώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η FIFA δεν έπιασε τον στόχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ στην Κίνα ενώ ψάχνεται για την Ινδία
Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε τιμή ζήτησης 300 εκατ. δολάρια αλλά έκλεισε συμφωνία στα 60 εκατ. δολάρια, ενώ δεν βρίσκει αγοραστή στην Ινδία, όπου κι εκεί δεν εισπράξει το ποσό ζήτησης
Η φωτογραφία του Σορτς με Τζόκοβιτς και Παγώνη
Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού συναντήθηκε στο 91 Athens Riviera Club με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαήλ Παγώνη.
LIVE: Άρσεναλ – Μπέρνλι
LIVE: Άρσεναλ – Μπέρνλι. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρσεναλ – Μπέρνλι για την 37η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.
Το μήνυμα του Τζολάκη στον κόσμο του Ολυμπιακού (pic)
Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Επιστρέφει στο Μεξικό για την Μοντερέι ο Ματίας Αλμέιδα (pic)
Τα τυπικά απομένουν για την επιστροφή του Ματίας Αλμέιδα στο Μεξικό, καθώς έχει συμφωνήσει
Η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, οι πίνακες διαιτητών και το… μάδημα της μαργαρίτας
Έχει εξήγηση η μυστικότητα για την επόμενη ΚΕΔ και τους επόμενους πίνακες διαιτητών, όπου πλειοψηφούν οι ρέφερι από ΕΠΣ της Βόρειας Ελλάδας
Ο Γουέμπ ζήτησε συγγνώμη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ – «Το γκολ του Κούνια δεν έπρεπε να μετρήσει»
Ο επικεφαλής των Άγγλων διαιτητών, απολογήθηκε στην διοίκηση των reds για την σκανδαλώδη απόφαση του διαιτητή, Μίκαελ Σάλισμπερι να μετρήσει το γκολ του Κούνια
Πέθανε ο θρυλικός Τίτο Παστερνάκης
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τίτο Παστερνάκης.
Απίστευτο σενάριο για Λίβερπουλ και Ολίσε – Οι «κόκκινοι» δίνουν εξωπραγματικό ποσό για τον Γάλλο της Μπάγερν
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αγγλική ομάδα έκανε μια μυθική πρόταση για την απόκτηση του 24χρονου εξτρέμ
Ρολάν Γκαρός: Μεγάλη νίκη και πρόκριση για τον Σακελλαρίδη (2-1)
Ο Στέφανος Σακελλαρίδης απέκλεισε με 2-1 σετ τον Σο Σουμαμπουκούρο και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο προκριματικής φάσης του γαλλικού Όπεν.
Λουτσέσκου: «Οι χειρότεροι μήνες της ζωής μου»
Απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Γλέντησαν σε ελληνικό club, σπάζοντας πιάτα, οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η αγγλική ομάδα εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης σεζόν και οι παίκτες της το… γλέντησαν σε ελληνικό club του Μάντσεστερ, σπάζοντας πιάτα
Γενεύη: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Τσιτσιπά (2-0)
Νίκη ψυχολογίας για τον Τσιτσιπά, που επικράτησε με 2-0 του Γάλλου Μπετσί Περικάρντ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Γενεύης.
Ο λάθος τρόπος επιλογής των ξένων διαιτητών από τον Λανουά
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Τα τέσσερα σημαντικά λάθη του Λανουά, καθώς οι ξένοι διαιτητές που έφερε είχαν φάλτσα, ενώ κάποιες επιλογές του συζητήθηκαν πριν καν σφυρίξουν
Ρολάν Γκαρός: Πέρασε στον δεύτερο προκριματικό γύρο η Παπαμιχαήλ (2-1)
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ νίκησε με ανατροπή την Λανλάνα Ταραρούντε και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Ρολάν Γκαρός.
Ο Κασεμίρο έστειλε μήνυμα λατρείας στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ
Ο Βραζιλιάνος μέσος αποχαιρέτησε την αγγλική ομάδα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για όσα έζησε στο «θέατρο των ονείρων».
Tι άλλαξε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά
Σε νέα εποχή μπήκε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης.
Ολυμπιακός: Παρουσιάζει την Τετάρτη (20/5) τα εισιτήρια διαρκείας
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη (20/5, 13:00) θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2026-27
in.gr | Ταυτότητα
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007



