Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρόκο: Σύλληψη τριών υπόπτων που συνδέονται με τον ISIS

Μαρόκο: Σύλληψη τριών υπόπτων που συνδέονται με τον ISIS

Το Μαρόκο συνεχίζει με επιτυχία τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Στελέχη της επαρχιακής ταξιαρχίας της Δικαστικής Αστυνομίας της Καζαμπλάνκα, σε στενή συνεργασία με την εθνική ταξιαρχία της Δικαστικής Αστυνομίας (BNPJ) και τη Γενική Διεύθυνση Επιτήρησης Επικρατείας (DGST), συνέλαβαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαρτίου, τρεις ύποπτους για εμπλοκή στην ανθρωποκτονία από πρόθεση αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας εξτρεμιστές, οι οποίοι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Οι πρώτες πληροφορίες από την έρευνα δείχνουν ότι οι ύποπτοι είχαν δηλώσει πρόσφατα «πίστη» στον φερόμενο ως εμίρη του ISIS και ότι ήταν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε τοπική τρομοκρατική απόπειρα με στόχο τη σοβαρή αποσταθεροποίηση της δημόσιας τάξης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας (DGSN), οι τρεις ύποπτοι εξτρεμιστές προφυλακίστηκαν για τους σκοπούς της έρευνας που ανέθεσε η αρμόδια εισαγγελική αρχή στο Κεντρικό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών, υπό την DGST, με σκοπό τη διαλεύκανση τυχόν προεκτάσεων του τρομοκρατικού σχεδίου και δεσμών με διεθνείς τρομοκρατικούς πυρήνες και οργανώσεις, τον ενδεχόμενο εντοπισμό συνεργών και τον προσδιορισμό των αιτίων και συνεπειών μιας υπόθεσης που στοίχισε τη ζωή αστυνομικού, ο οποίος έπεσε στο καθήκον, ενώ εκτελούσε υπηρεσίες ασφαλείας στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Το Μαρόκο αποτελεί πρότυπο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστικών ιδεολογιών. Σε εθνικό επίπεδο, η χώρα έχει αναπτύξει μια συνεκτική, ολιστική και ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική που λαμβάνει υπόψη το σύνολο των παραγόντων που οδηγούν στη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία.

Η βορειοαφρικανική αυτή χώρα θέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία, που αντλεί από την προσέγγιση που έχει υιοθετήσει, στην υπηρεσία της διεθνούς κοινότητας, μέσω της ενεργού συμμετοχής της σε ειδικά φόρουμ και μηχανισμούς που στοχεύουν στην πρόληψη και καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το Βασίλειο, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι καμία χώρα δεν μπορεί να νικήσει από μόνη της τον βίαιο εξτρεμισμό, ευνοεί τη διεθνή συνεργασία σε όλες τις εκφάνσεις της, ιδίως, δε, μέσω της τριγωνικής συνεργασίας, της συνεργασίας Βορρά-Νότου και της συνεργασίας Νότου-Νότου.

Τέλος, το Μαρόκο συμμετέχει σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο στη διάδοση ορθών πρακτικών και διδαγμάτων που αναπτύχθηκαν σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024