Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Bono λέει ότι η πίεση να δείχνει «μάτσο» τον έκανε να κρύψει την αγάπη του για τους Abba

Ο Bono λέει ότι η πίεση να δείχνει «μάτσο» τον έκανε να κρύψει την αγάπη του για τους Abba

Ο τραγουδιστής των U2 θυμάται ότι μεγάλωσε με τη μουσική του σουηδικού ποπ συγκροτήματος στο Δουβλίνο της δεκαετίας του 1970, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του BBC με τον Edge.

Η πίεση για να δείχνει macho οδήγησε τον νεαρό Bono να κρύψει την αγάπη του για τους Abba, δήλωσε ο τραγουδιστής των U2.

Είπε ότι δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι του άρεσε το σουηδικό ποπ συγκρότημα σε μια εποχή που οι συνομήλικοί του άκουγαν πανκ, αλλά τώρα ήταν σε θέση να δει ότι στην πραγματικότητα ήταν ευγνώμων για τη μουσική τους από την αρχή.

Ο Bono μίλησε μαζί με τον κιθαρίστα των U2, The Edge, 61 ετών, κατά τη διάρκεια ενός ωριαίου αφιερώματος για το Piano Room του BBC Radio 2, όπου έπαιξαν τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ, Songs of Surrender.

Αναφέροντας παραδείγματα μουσικών που δεν θα θεωρούνταν απαραίτητα cool από τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόταν στα νιάτα του, ο τραγουδιστής είπε ότι πάντα εκτιμούσε τους Bee Gees.

Είπε ότι ο Τζον Λένον είχε εκφράσει έντονα τη δική του αγάπη για το συγκρότημα αυτό, πριν προσθέσει: «Αλλά υπάρχει κάτι μάτσο στη φράση «Δεν θέλω να παραδεχτώ τους Abba». Αλλά θα σας πω κάτι, είναι απλά από τα καλύτερα τραγούδια. Δεν μπορείς να είσαι εμπειρικός και πειραματικός για τα πάντα στην τέχνη».

Δείτε το βίντεο

«Ο εθνικός ύμνος για τις νεαρές μητέρες»

Ο Bono είπε ότι η μουσική των Abba ήταν σαν «ο εθνικός ύμνος για τις νεαρές μητέρες» όταν μεγάλωναν γύρω από το Δουβλίνο τη δεκαετία του 1970. «Σίγουρα, την ώρα που έκλεινε η τοπική μας παμπ, συχνά νεαρές γυναίκες τραγουδούσαν το Thank You for the Music, και εγώ το τραγουδούσα και ήμουν πολύ ευγνώμων για τη μουσική.

«Αλλά σκεφτόμουν, τι είναι αυτό το φαινόμενο; Αυτό ήταν πριν από τα μιούζικαλ και όλα αυτά. Τι συμβαίνει με τους Abba;» ο Edge συμπλήρωσε.

«Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές αυτού του σκανδιναβικού συγκροτήματος, εκτιμητές της δουλειάς τους με έναν τρόπο που μεγάλωσε με τα χρόνια. Είμαστε οπαδοί των Bee Gees, επίσης, κάτι που ο κόσμος δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Είμαστε οπαδοί πολλών σπουδαίων τραγουδοποιών που δεν θεωρούνται απαραίτητα πολύ hip, και υποθέτω ότι είμαστε απλά εκτιμητές της δουλειάς τους».

Έπρεπε να βρω τα θάρρος

Ο Bono είπε ότι είχε πει σε έναν από τους σημερινούς ηχολήπτες τους «ότι δεν είχα το θάρρος να παραδεχτώ αυτή την επόμενη μπάντα όταν ήμουν 16 ετών στη μέση του punk rock».

Και πρόσθεσε: «Αλλά έφτασα στους Bee Gees και ήμουν έτοιμος να παραδεχτώ τα τραγούδια Massachusetts και Tragedy – εννοώ ότι αυτά είναι απλά τρελά καλά».

Ο Bono θυμήθηκε επίσης ότι προσκάλεσε τον συν-συνθέτη των Abba, τον Benny Andersson, στη σκηνή με τους U2 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στη Στοκχόλμη το 1992, αστειευόμενος ότι είχαν «δολοφονήσει» το κομμάτι Dancing Queen με τη διασκευή τους.

*Mε στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024