Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Τσάλλα: «Ήταν μία καθημερινή κοπέλα» λέει η Μιλένα Αποστολάκη – Έμεναν στην ίδια πολυκατοικία

Μαρία Τσάλλα: «Ήταν μία καθημερινή κοπέλα» λέει η Μιλένα Αποστολάκη – Έμεναν στην ίδια πολυκατοικία

«Δεν είχε μπει ποτέ κανείς στο μαγαζί της» λέει η Μιλένα Αποστολάκη για τη Ρωσίδα κατάσκοπο.

Για τη «Μαρία Τσάλλα» τη Ρωσίδα κατάσκοπο, η οποία φέρεται να έχει δράση στη χώρα, μίλησε η Μιλένα Αποστολάκη, που ήταν γειτόνισσα με την «Ιρίνα Τ. Σ.».

Όπως λέει η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι δυο τους έμεναν στην ίδια πολυκατοικία και συναντιόνταν στην είσοδο της πολυκατοικίας και αντάλλασσαν τους  τυπικούς χαιρετισμούς.

«Μου τράβηξε την προσοχή το μαγαζί της, το Galazio, καθώς ήταν αρκετά… εναλλακτικό. Περνούσα απέξω και έβλεπα μια κοπέλα να πλέκει και σκεφτόμουν πώς ήταν δυνατόν αυτό το μαγαζί να βγάζει τα έξοδά του. Όλο αυτόν τον καιρό δεν πρέπει να είχε μπει ποτέ κανένας σε αυτό το μαγαζί. Έβλεπα μόνο αυτή τη γυναίκα που έπλεκε. Οπότε, όταν έκλεισε τον Ιανουάριο δεν μου έκανε καμία εντύπωση, θεωρούσα ότι είναι θέμα χρόνου» λέει η κυρία Αποστολάκη.

Σχετικά με το πού έμενε η Αλεξάντροβνα, η κυρία Αποστολάκη λέει ότι «έμενε στον 2ο όροφο κι εγώ στον 5ο. Την είχα συναντήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διασταυρωνόμασταν, η επαφή μας ήταν μια «καλησπέρα» που ήταν άψογη».

Σύμφωνα με όσα είπε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στην κυρία Αποστολάκη που είχε συνομιλία μαζί της «τα ελληνικά της δεν ήταν καθόλου φτωχά, ήταν σωστά δομημένα αλλά καταλάβαινες ότι είχε μια προφορά».

Η ιστορία αυτή παραπέμπει σε κινηματογράφο, σύμφωνα με την κυρία Αποστολάκη, καθώς τίποτα δεν προμήνυε το κατασκοπευτικό θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες. «Ήταν μία καθημερινή κοπέλα που δεν προκαλούσε τίποτα εντύπωση επάνω της» λέει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε σαστίσει όλοι, κυριολεκτικά έπεσα από τα σύννεφά εχθές που μάθαμε τι συμβαίνει» καταλήγει η Μιλένα Αποστολάκη.

Πώς κάλυπτε τη δράση της μέσα από τα social media

Μία από τις πιο γνωστές τακτικές των Ρώσων για να επηρεάσουν τους πολίτες μίας χώρας είναι η χρήση των social media. Τον τρόπο αυτό χρησιμοποίησε και η Μαρία Τσάλλα, η οποία από ότι φαίνεται και από το προφίλ της στο Facebook κρυβόταν σε κοινή θέα.

Βλέποντας το προφίλ της στο Facebook, παρατηρείται έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εκατοντάδες φωτογραφίες από γάτες, αλλά και δικές της φωτόγραφίες που έχει καλύψει το πρόσωπο της, είτε με φυσικά, είτε με τεχνητά μέσα. Όταν την ανακάλεσε η οργάνωση της, εξαφανίστηκε τάχιστα από την Ελλάδα και έκλεισε όλους τους λογαριασμούς της στα social media.

Από το 2018 μέχρι και την ημέρα που την ανακάλεσαν, η κατάσκοπος είχε πολύ έντονη δραστηριότητα σε όλα τα social media και ιδιαίτερα στο Facebook. Στο προφίλ της, υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες από γάτες, ενώ αναδημοσίευε αγγελίες από άτομα που δίνουν γάτες για υιοθεσία. Στην ουσία, πέντε χρόνια έχει χτίσει ένα προφίλ προκειμένου να εισχωρήσει σε διάφορες κοινότητες, πιθανόν για την διάδωση διάφορων πληροφοριών.


Ωστόσο δύο πράγματα προκαλούν εντύπωση. Το ένα είναι ότι παρόλο που έχει πάρα πολλές φωτογραφίες στα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα σε σχεδόν όλες καλύπτει το πρόσωπό της, είτε με κάποιο πλεκτό της είτε με κάποια φωτογραφική μηχανή και το δεύτερο πως προτιμούσε να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού της με μετρητά, αποφεύγοντας τραπεζικές συναλλαγές.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024