Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι στην Ουάσινγκτον ετοιμάζουν τον «σπουδαίο» αμερικανικό στρατό για εισβολή στο Μεξικό

Ποιοι στην Ουάσινγκτον ετοιμάζουν τον «σπουδαίο» αμερικανικό στρατό για εισβολή στο Μεξικό

«Πρέπει να επιτρέψουμε τη χρήση στρατιωτικής βίας για την εξάλειψη των κακοποιών»

«Είναι ένας πόλεμος σε εξέλιξη που επηρεάζει κάθε Αμερικανό, αλλά δεν είναι στην Ουκρανία ή στη Μέση Ανατολή, αλλά στα νότια σύνορά μας» δήλωσε η Αμερικανίδα Ρεπουμπλικανή βουλευτής Τέιλορ Γκριν στο Twitter αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση που γίνεται στις ΗΠΑ με αφορμή ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αντιμετώπισης των μεξικανικών καρτέλ.

Το νομοσχέδιο AUMF CARTEL (Authorization for the Use of Military Force to Combat, Attack, Resist, Target, Eliminate, and Limit), ήρθε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ης Αμερικανικής Βουλής, στις 12 Ιανουαρίου.

Εάν ψηφιστεί, τότε θα λύσει τα χέρια στην Ουάσιγκτον «να εξουσιοδοτήσει τον αμερικανικό Στρατό να δράσει εναντίον εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τη διακίνηση φαιντανύλης (fentanyl) ή ουσίας σχετικής με τη φαιντανύλη στις ΗΠΑ ή για τη διεξαγωγή άλλων σχετικών δραστηριοτήτων που προκαλούν περιφερειακή αποσταθεροποίηση στο δυτικό ημισφαίριο». Στο μικροσκόπιο του νομοσχεδίου βρίσκονται εννέα πανίσχυρα καρτέρ ναρκωτικών, όπως το Sinaloa ή το Knight Templar Cartel. Το ψήφισμα είναι ξεκάθαρο ότι ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος θα μπορεί να διατάξει τον Στρατό να δράσει εναντίον κρατών.

Ο εισηγητής της πρότασης

Οι «εκκλήσεις» για στρατιωτική δράση ήρθαν μετά την απαγωγή τεσσάρων Αμερικανών τουριστών πρόσφατα, εκ των οποίων δύο δολοφονήθηκαν. Η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, αλλά πιο σύντομη δράση, περίπου 15 με 30 λεπτά (σε σύγκριση με τη μορφίνη που δρα για 4 με 6 ώρες).

Ιθύνων νους του ψηφίσματος είναι ο βετεράνος στρατιωτικός της εισβολής στο Αφγανιστάν Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Νταν Κρένσο, ο οποίος θεωρεί υπεύθυνη την μεξικανική κυβέρνηση για την κατανάλωση φαιντανύλης στις ΗΠΑ που οδηγεί στον θάνατο 80.000 Αμερικανούς ετησίως.

Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σχεδίαζε να προτείνει νομοθεσία για τον χαρακτηρισμό των καρτέλ ως ξένων τρομοκρατικών ομάδων, θέτοντας το υπόβαθρο για τη χρήση στρατιωτικής βίας από τις ΗΠΑ.

«Ο Στρατός μας θα σφραγίσει τη μοίρα τους»

«Είμαι περήφανη που υποστηρίζω τη νομοθεσία του @RepDanCrenshaw για την κήρυξη ΠΟΛΕΜΟΥ στα μεξικανικά καρτέλ», έγραψε η Γκριν στο Twitter.

Η Τέιλορ Γκριν, θεωρείται από τα πιο σκληροπυρηνικά και συντηρητικά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και είναι από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ευρέως γνωστή για αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις της για διάφορα ζητήματα.

«Πρέπει να επιτρέψουμε τη χρήση στρατιωτικής βίας για την εξάλειψη των κακοποιών που διακινούν ναρκωτικά και παράνομους αλλοδαπούς στα νότια σύνορά μας, οδηγώντας στο έγκλημα και στις δολοφονίες αμέτρητων Αμερικανών. Ενώ τα μέλη των καρτέλ περιμένουν τη μοίρα τους να σφραγιστεί από τον σπουδαίο στρατό μας, θα χτυπήσουμε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς επιβάλλοντας κυρώσεις σε κάθε κυβέρνηση που υποστηρίζει ή επιτρέπει τη λειτουργία καρτέλ».


«Αυτή η νομοθεσία θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο από τις αυξημένες ομοσπονδιακές ποινικές κυρώσεις, παρακάμπτοντας τους Δημοκρατικούς Εισαγγελείς που αρνούνται να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο ομοσπονδιακό νόμο», συνέχισε. «Υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη που επηρεάζει κάθε Αμερικανό, αλλά δεν είναι στην Ουκρανία ή στη Μέση Ανατολή, είναι στα νότια σύνορά μας».

Σημειώνεται ότι η υποστήριξη της Γκριν προκαλεί έκπληξη καθώς δεν έχει συνεργαστεί ξανά ανοιχτά με τον Κρένσο, ενώ οι δυο τους είχαν συγκρουστεί για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Απάντηση Μεξικανού προέδρου: Δεν σέβεστε την κυριαρχία μας

Την ίδια στιγμή, ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αντέδρασε στην πρόταση λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ότι δείχνει «έλλειψη σεβασμού προς το Μεξικό [και την κυριαρχία του]». Αποκάλεσε επίσης τους Ρεπουμπλικάνους «υποκριτές» και είπε ότι η φαιντανύλη δεν είναι πρόβλημα του Μεξικού, αλλά των ΗΠΑ.

«Εδώ, δεν παράγουμε φαιντανύλη και δεν κάνουμε κατανάλωση φαιντανύλης», είπε ο Λοπεζ. «Γιατί δεν φροντίζουν για το πρόβλημα της κοινωνικής παρακμής τους;».

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Νταν Κρένσο απαντώντας στον Μεξικανό πρόεδρο σε εκπομπή στο Fox News δήλωσε: «Κοίτα, είμαι υπέρ του μεξικανικού λαού. Είμαι υπέρ του αμερικανικού λαού. Είμαι κατά των καρτέλ. Θα πίστευα ότι ο πρόεδρος του Μεξικού, «AMLO», θα ήταν επίσης ενάντια στα καρτέλ». Πρόσθεσε όμως ότι «σαφώς δεν είναι ενάντια στα καρτέλ. Υπερασπίζεται ξεκάθαρα τα καρτέλ εις βάρος του δικού του λαού», είπε ο Κρένσο. «Ξέρετε, τα καρτέλ έχουν σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς, είτε μέσω συνδυασμού ναρκωτικών με φαιντανύλη, είτε απλώς δολοφονώντας τους όταν κατεβαίνουν για να κλείσουν ένα ραντεβού με γιατρό, αλλά έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερους Μεξικανούς».

Συνέχισε, κατηγορώντας τον Λόπεζ, ότι είπε ένα «απλό ψέμα» ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν συναλλαγές φαιντανύλης στο Μεξικό. Ο ίδιος αποκάλεσε επίσης τον Μεξικανό πρόεδρο «αναίσχυντο ψεύτη». Ο Λόπεζ απείλησε να ξεκινήσει εκστρατεία κατά των Ρεπουμπλικανών μεταξύ των Μεξικανών και άλλων Ισπανόφωνων που ζουν στις ΗΠΑ ενόψει τον εκλογών. «Θα απευθύνουμε έκκληση να μην ψηφίσουμε αυτό το κόμμα, γιατί είναι απάνθρωποι και παρεμβατικοί», προκαλώντας την ανησυχία του Κρένσο.

Με πληροφορίες από National Review, Washington Examiner

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024