Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο σκάνδαλο που σχετίζεται με χρηματισμό πρώην αρχιδιαιτητή, ο οποίος φαίνεται να εξαγόραζε διαιτητές που σφύριζαν τους «Καταλανούς».

Έχει ασκηθεί δίωξη στους δύο πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα». Ο Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, πρώην αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας, είχε σχέσεις με τους «Μπλαουγκράνα», για να τους ευνοούν οι διαιτητές που όριζε στα παιχνίδια τους.

Οι κατηγορίες για την Μπαρτσελόνα αφορούν παραβίαση εμπιστοσύνης, διαφθορά και ψευδή επιχειρηματικά στοιχεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Confidencial, το ποσό, που φαίνεται να έδιναν οι «Καταλανοί», στον Νεγκρέιρα για να εξαγοράζει τους υπόλοιπους διαιτητές, ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο ίδιος δεν παρουσίαζε πολλά έξοδα, ενώ αρκετά από αυτά του τα κάλυπτε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και αυτό είναι κάτι που έχει παραξενέψει αρκετά τις αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης.