Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Ολυμπιακάρα και… αγάλματα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Ολυμπιακάρα και… αγάλματα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Οι Ερυθρόλευκοι ισοπέδωσαν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και άφησαν 30.000 οπαδούς της… αγάλματα!

Της έκανε… πλάκα μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια! Ο Ολυμπιακός με τρία γκολ από το 50’ έως το 67’, ισοπέδωσε την ΑΕΚ με 3-1 για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League και απέδειξε περίτρανα ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο!

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 50’ με αυτογκόλ του Μουκουντί, μετά από σουτ του Μπιέλ, στο 53’ έκαναν το 2-0 με τον Μπακαμπού και στο 67’ έβαλαν το… κερασάκι στην τούρτα με τον Κανός.

Οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν από το 70’ με παίκτη περισσότερο λόγω της αποβολής του Μπιέλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-3 με τον Τσούμπερ στο 81’.

Ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, που ισοπέδωσε την ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε «δήλωση» τίτλου, με τους Ερυθρόλευκους να μειώνουν στους 3 τη διαφορά από την Ενωση (56 οι Πειραιώτες, 59 οι Κιτρινόμαυροι), ενώ παράλληλα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού βρίσκεται στο -5 από τον Παναθηναϊκό (σ.σ κερδίζει τον Ατρόμητο με 2-0). Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί και παρότι έπαιζαν για περίπου 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να πάρουν το διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη μπροστά από την εστία και τους Ρότα, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί στην άμυνα. Οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Πινέδα πίσω από τον Αραούχο. Ο Μίτσελ από την άλλη πλευρά παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Ντόι, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Σαμασέκου ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Κανός πίσω από τον Μπακαμπού.

Δεν αποβλήθηκε ο Μουκουντί

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να κλείνουν τους χώρους και να θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 5’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Κανός ανετράπη από τον Μουκουντί έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μια φάση στην οποία θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο 11’ και στο 13’ η ΑΕΚ είχε δύο τελικές, με τους Αραούχο και Σιμάνσκι, όμως, τόσο η κεφαλιά του Αργεντινού όσο και του Πολωνού έφυγαν άουτ. Στο 19’ ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα η Ενωση σκόραρε με τον Ορμπελίν Πινέδα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR για χέρι του Μεξικανού, στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα στην αρχή της φάσης.

Στο 28’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μπιέλ, αλλά το σουτ του Ισπανού έφυγε άουτ. Στο 33’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Πινέδα, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μεξικανού. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, με τον Μπακαμπού. Ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός έκλεψε από τον Βίντα, βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ρυθμό, με την μπάλα να είναι συνεχώς πάνω κάτω. Στο 45+2’ μάλιστα ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είχε πάρει πέναλτι, όταν ο Χατζισαφί ανέτρεψε τον Μπακαμπού μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Ο Ιταλός, όμως, έκλεισε προκλητικά τα μάτια, προκαλώντας την οργή των Ερυθρόλευκων. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον φωτεινό πίνακα στην Opap Arena να δείχνει 0-0.

Τριπλό χτύπημα από τον Ολυμπιακό!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη με τον Γκατσίνοβιτς. Στο 50’ ο μεσοεπιθετικός της Ενωσης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Η Ενωση μπορεί να απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε! Στο 51’ ο Μπιέλ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-0! Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Σεντρίκ Μακαμπού! Ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών ο Αλμέιδα έκανε τρεις αλλαγές, με τους Λιβάι Γκαρσία, Στίβεν Τσούμπερ και Νίκλας Ελίασον να παίρνουν τις θέσεις των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Γενς Γιόνσον και Νόρντιν Αμραμπατ. Στο 67’ όμως ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0, με τον Σέρχι Κανός! Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπακαμπού έδωσε στον Κανός και αυτός από κοντά νίκησε τον Αθανασιάδη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Μετά το 3-0, όμως, ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπιέλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αραούχο. Στο 71’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Πινέδα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μεξικανού.

Σε εκείνο το σημείο ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με του Βρουσάι και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Μπακαμπού και Φορτούνη, ενώ ο Αλμέιδα λίγο αργότερα έβαλε στο παιχνίδι και τον Φερνάντες αντί του Χατζισαφί. Στο 67’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Φερνάτνες, αλλά στο 81’ η ΑΕΚ μείωσε σε 3-1 με δυνατό σουτ του Τσούμπερ.

Στο 85’ μάλιστα η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία για να μειώσει σε 3-2 με τον Μουκουντί, αλλά η κεφαλιά του Αφρικανού από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά η Ενωση προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Πασχαλάκη και το τελευταίο σφύριγμα του Μαριάνι τους βρήκε νικητές με 3-1!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Φερνάντες) – Άμραμπατ (Ελίασον), Γιόνσον (Τσούμπερ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (65′ Γκαρσία) – Αραούχο, Πινέδα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ (90’+1′ Ρέτσος), Σαμασέκου – Μπιέλ, Φορτούνης (72′ Βρουσάι), Κανός (80′ Μασούρας) – Μπακαμπού (72′ Ελ Αραμπί).





















Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024