Τα… χρειάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αγχώθηκε, αλλά τελικά έφτασε στη νίκη (3-1) επί της Εσπανιόλ.

Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά με μπροστάρηδες τους Βραζιλιάνους Μιλιτάο και Βινίσιους, πανηγύρισε το πολύτιμο τρίποντο. Στους 56 πόντους πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, μείωσε στους έξι βαθμούς την απόσταση από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα.

Ο Χοσέλου πάγωσε το Μπερναμπέου στο 8ο λεπτό, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φέρνει… τούμπα το ματς στο πρώτο ημίχρονο.

Αρχικά, στο 22′, ο Βινίσιους με τρομερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 για τη βασίλισσα. Το γκολ έδωσε… φτερά και η ανατροπή δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους. Από φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση κόρνερ και εκπληκτική σέντρα του Τσουαμενί με το εξωτερικό, ο Μιλιτάο με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1 (39’).

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ασένσιο, με υποδειγματικό τελείωμα, έγραψε το τελικό 3-1 για τη Ρεάλ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Μιλιτάο, Καμαβινγκά, Νάτσο, Καρβαχάλ, Τσουαμενί (74′ Ρούντιγκερ), Μόντριτς (72′ Ασένσιο), Κρόος (74′ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Βινίσιους (90′ Ροντρίγκες), Ροδρίγο

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Πατσέκο, Όσκαρ Χιλ (69′ Πιέρ-Γκάμπριελ, 85′ Βιδάλ), Καμπρέρα, Σέζαρ Μόντες, Σέρχι Γκόμεθ (85′ Μελαμέντ), Ρούμπεν Σάντσεθ (75′ Πουάδο), Νταρντέρ, Γκραγκέρα (75′ Ντένις Σουάρεθ), Βινίσιους Ντε Σόουζα, Χοσέλου, Μπρεϊθγουέιτ