Η Fleur de Miraval του Μπραντ Πιτ θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η επίσημη εορταστική σαμπάνια που θα σερβιριστεί στα 95α Όσκαρ, την Κυριακή 12 Μαρτίου. Η ροζ σαμπάνια πήρε τη σκυτάλη από την Piper-Heidsieck. Ο Fleur de Miraval είναι ο πρώτος και μοναδικός οίκος σαμπάνιας αποκλειστικά αφιερωμένος στην Rosé Champagne.

Πώς η σαμπάνια έφτασε στα χέρια του ηθοποιού

Το 2008 ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν το Château Miraval. Το 2016, όταν το διάσημο ζευγάρι χώρισε η πρωταγωνίστρια πούλησε το μερίδιο της στο οινοποιείο Province.

Έκτοτε, ο Πιτ συνεργάζεται με την οικογένεια Perrin του Château de Beaucastel. Για τη δημιουργία της εν λόγω σαμπάνιας, προστέθηκε στην ομάδα και η οικογένεια Péters -παραγωγοί σαμπάνιας για έξι γενιές- προσφέροντας την πλούσια εμπειρία τους στην οινοποίηση.

Η ομάδα με τα τρία «Π» –Pitt, Perrins και Péters– πραγματοποίησαν πέντε χρόνια μυστικής έρευνας πριν κυκλοφορήσουν το εναρκτήριο vintage κρασί το 2020.

Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε στο Chateau Miraval, το κτήμα με τους αμπελώνες όπου παράγεται το ομώνυμο διάσημο ροζέ «το κρασί των Μπραντζελίνα».